Hírek

2017.04.08. 19:31

Az autistákat ápoló otthon működéséért futottak, tekertek

Zalaegerszeg - Szombaton kora délután mintegy ötszázan indultak útnak a megyeszékhely széléről Boncodföldére, ahol az autistákat gondozó otthon működik, olykor nagyon szerény anyagi körülmények között.

Arany Horváth Zsuzsa

A hét kilométeres utat a résztvevők futva, illetve kerékpáron tették meg, hogy az autisták világnapja kapcsán felhívják a figyelmet a speciális ellátást igénylő embertársaink életére. A nevezési díj a boncodföldei otthon gondjait enyhíti. Az akciót támogatta a település önkormányzata és több civil egyesület. A népes menetet, amit a rendőrség felvezetése és az autósok türelme segített a haladásban, maguk a boncodföldei otthonban élő autista gyerekek indította útjára.

A célban, a boncodföldei faluháznál játszóház, kézműves ház, interaktív kutyás foglalkozás várta az érkezőket, akik az autista élők által készített kézműves termékeket is megvásárolhatták. A rendezvényt az Autista Sérültekért Zalában Alapítvány szervezte, a korábbi évekhez képest minden eddiginél nagyobb támogató létszámot mozgósítva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!