Több szociális célú intézmény is megújul a megyeszékhelyen

2017. április 19., 20:10 szerző: Arany Gábor fotós: Katona Tibor
komment
Zalaegerszeg - Kétszázmillió forintos beruházásban újul meg a megyeszékhely több, az idősek ellátását szolgáló, valamint szociális célú intézménye. A munkálatok a napokban kezdődtek el, a részleteket szerdán ismertette Balaicz Zoltán polgármester.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A településfejlesztési operatív programmal támogatott felújítások érinteni fogják a sajtótájékoztató helyszínét, a landorhegyi idősek klubját is. Az 1952-ben felhúzott épületnél július közepéig egyebek mellett mozgáskorlátozott parkolót építenek, mobilgarázst telepítenek, kicserélik a nyílászárókat, a homlokzat és a padlásfödém hőszigetelést kap. A 46 millió forint értékű munkában kazáncsere és fűtésrekonstrukció is szerepel. Bali Zoltán önkormányzati képviselő a munkálatok befejezését követően a környezet rendbetételére tett ígéretet.

Balaicz Zoltán (j), Radics Andrea, a gondozási központ vezetője és Bali Zoltán a landorhegyi klubnál Fotó: Katona Tibor

Balaicz Zoltán beszámolt arról is, hogy a felújítás érinti a belvárosi idősek klubját: itt akadálymentesítés, belső átalakítások következnek. Az Apáczai téri család- és gyermekjóléti központban pedig májustól nyílászárócsere, fűtésrekonstrukció, vízszigetelés, mozgáskorlátozott parkoló kialakítása ad három és fél hónapra feladatot. Az andráshidai idősek klubjának helyet adó 67 éves épület teljes felújítása pedig ősszel kezdődik. Új nyílászárók, hőszigetelés, fűtésrekonstrukció vár a kivitelező megyeszékhelyi vállalkozásokra. Megújul a Kosztolányi utcában, 84 éves épületben működő szociális klub is. Itt akadálymentesítés, mozgáskorlátozott parkoló, tetőszigetelés és előtető építése szerepel a tervekben, de jut pénz eszközökre is. A polgármester megemlítette, hogy az idősek gondozóháza is hamarosan rekonstrukción esik át, erre külön keretből közel 200 millió forintot fordítanak.

Az ellátásokat naponta közel másfél ezren veszik igénybe. Ez a munkák alatt is zavartalan lesz, mert más intézményekben biztosítják számukra - hangzott el a tájékoztatón.

Arany Gábor

2017. április 19., 20:10 szerző: Arany Gábor fotós: Katona Tibor

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...