EZE: Zalaegerszegen drágább a benzin

2017. április 19., 15:31 szerző: Magyar Hajnalka
komment
Zalaegerszeg - A legutóbbi városi közgyűlés döntéseihez szólt hozzá szerdai sajtótájékoztatóján az Együtt Zalaegerszegért Egyesület.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Dr. Kocsis Gyula elnök elmondta, minden fejlesztést célzó döntést támogatott, de voltak kérdései. Egyebek közt arról, hogy a tervezett logisztikai központ szállítási partnerei között miért nem számolnak a zalaegerszegi reptérrel is. Igaz, a 100 méter széles leszállópálya nem beton felületű, de nagy teherbírású áruszállító gépek fogadására alkalmas volna a 2400 méter hosszúságú reptér.

Az alapítványi támogatások napirendje kapcsán kitért rá, szorgalmazták, hogy a városnál regisztrált nyugdíjasklubok kapjanak alanyi jogon támogatást. Az ötlet nem realizálódott a költségvetésben, ezért az idősügyi tanács 1,9 milliójából osztottak fel 550 ezer forint támogatást 16 klub között. A közgyűlés kitüntetésekről is döntött, s az EZE örömmel fogadta, hogy az egyesület által immár 15 alkalommal javasolt Szabolcs Péter szobrászművész idén elnyeri a díszpolgári címet.

Dr. Kocsis Gyula interpellációiról is beszámolt. Szóvá tette, hogy a benzin ára Zalaegerszegen magasabb mint máshol, az ország városai közt a 3. legdrágább üzemanyagforrás a zalai megyeszékhely. Érdemes volna megvizsgálni az okokat - javasolta. Felvetette azt is, hogy a külső temetőhöz kijáró busz túl gyorsan fordul, így a sírokat gondozók nem érik el a visszafelé tartó járatot.

Magyar Hajnalka

2017. április 19., 15:31 szerző: Magyar Hajnalka

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...