Hírek

2017.04.19. 13:32

EZE: Zalaegerszegen drágább a benzin

Zalaegerszeg - A legutóbbi városi közgyűlés döntéseihez szólt hozzá szerdai sajtótájékoztatóján az Együtt Zalaegerszegért Egyesület.

Magyar Hajnalka

Dr. Kocsis Gyula elnök elmondta, minden fejlesztést célzó döntést támogatott, de voltak kérdései. Egyebek közt arról, hogy a tervezett logisztikai központ szállítási partnerei között miért nem számolnak a zalaegerszegi reptérrel is. Igaz, a 100 méter széles leszállópálya nem beton felületű, de nagy teherbírású áruszállító gépek fogadására alkalmas volna a 2400 méter hosszúságú reptér.

Az alapítványi támogatások napirendje kapcsán kitért rá, szorgalmazták, hogy a városnál regisztrált nyugdíjasklubok kapjanak alanyi jogon támogatást. Az ötlet nem realizálódott a költségvetésben, ezért az idősügyi tanács 1,9 milliójából osztottak fel 550 ezer forint támogatást 16 klub között. A közgyűlés kitüntetésekről is döntött, s az EZE örömmel fogadta, hogy az egyesület által immár 15 alkalommal javasolt Szabolcs Péter szobrászművész idén elnyeri a díszpolgári címet.

Dr. Kocsis Gyula interpellációiról is beszámolt. Szóvá tette, hogy a benzin ára Zalaegerszegen magasabb mint máshol, az ország városai közt a 3. legdrágább üzemanyagforrás a zalai megyeszékhely. Érdemes volna megvizsgálni az okokat - javasolta. Felvetette azt is, hogy a külső temetőhöz kijáró busz túl gyorsan fordul, így a sírokat gondozók nem érik el a visszafelé tartó járatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!