Hírek

2017.07.17. 16:00

Diákok táboroznak Zala megyében a Kárpát-medence magyarlakta térségeiből

ZALAEGERSZEG - Egy hétig táboroznak a megyében a Kárpát-medence különböző magyarlakta településeiről érkezett gyerekek. Tegnap Tolvaj Márta, Zalaegerszeg alpolgármestere köszöntötte őket a városházán.

Dezse Anna

Tolvaj Márta elmondta, hogy szívügyük az összetartozás erősítése a Kárpát-medencei magyar fiatalság körében. Kitért rá: az idei év azért is különleges, mert Zalaegerszeg első írásos említésének 770. évfordulóját ünnepeljük. A jubileum alkalmából egész évben városszerte programok zajlanak, ennek részeként valósult meg ötödik alkalommal az említett tábor is.

- Zalaegerszegnek tizennégy testvérvárosa és számos partnervárosa van szerte Európában, ezekből pedig jó néhány település a Kárpát-medencében, a szomszédos országokban található.

Örömmel láttam, hogy nagyon sok helyről érkeztek hozzánk diákok, például Barótról, Marosvásárhelyről, Nyárádszeredáról, Beregszászról és még Dunaszerdahelyről is. A tábor létrejöttében többek között a Zalaegerszeg Barátai Egyesület és Sümegi László önkormányzati képviselő segédkezett - folytatta az alpolgármester.

Csoportkép a vendégekről. Tegnap megismerkedtek a város nevezetességeivel, s elmentek az aquaparkba
Fotó: Dezse Anna

A szervezők számos programmal készültek, hogy a diákok és tanáraik kellemesen tölthessék el ezt a néhány napot. Hétfőn délelőtt a zalai megyeszékhely főbb nevezetességeivel ismerkedtek meg, a délutánt pedig az AquaCity-ben hűsölve töltötték, de ellátogatnak majd a skanzenbe, megismerkednek az Őrség és Göcsej szépségeivel.

Kirándulnak Keszthelyre és Nagylengyelbe, ahol vadászati és erdészeti bemutatót is láthatnak. Mindemellett részt vesznek majd kerékpártúrán, madarászkodhatnak, kipróbálhatják az íjászatot, sőt néhány csapat még a Göcseji Dombérozó versenyszámaiban is képviselteti magát.

- Öt diákkal érkeztem a baróti Szabó Dávid Szakközépiskolából. Hosszú volt a buszút idáig, eléggé kimerített bennünket, de annál szívélyesebb fogadtatásban volt részünk. A szervezők finom vacsorával vártak minket, most pedig már mindenki izgatottan várja az előttünk álló programokat - mondta Csákány Emőke kísérőtanár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!