Hírek

2017.02.24. 20:05

Vigh László év eleji beszélgetésre invitálta a sajtó képviselőit, illetve több intézmény és szervezet vezetőjét

Zalaegerszeg - Hihetetlen fejlesztési hullámba került Zala megye, amit az érintett önkormányzatok és hivatalok harmonikus együttműködése is erősít.

Arany Gábor

Erről is beszélt Vigh László országgyűlési képviselő, aki tegnap a Kiskondás étterembe invitálta év eleji beszélgetésre a sajtó képviselőit, illetve több, a megye életében meghatározó intézmény és szervezet vezetőjét.

Arra kérve őket, hogy adjanak tájékoztatást az előttük álló feladatokról is.

Az elmúlt esztendőben 633 ezer ügyféllel foglalkoztak a kormányhivatal különböző területein dolgozó munkatársai, kezdte ismertetőjét dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott. Ez a szám idén tovább nőhet, mert a vidékfejlesztési hivatal és a zöldhatóság is integrálódott a kormányhivatalba, amely immár 1200 dolgozót foglalkoztat.

Szigorú gazdálkodással, bevételeik gyarapításával sikerült elérni, hogy tavaly a tartozásállományuk nem növekedett. Erről dr. Halász Gabriella, a Zala Megyei Szent Rafael Kórház főigazgatója számolt be. Az intézményben évente egymillió járó- és 40 ezer fekvőbeteget látnak el. Idei terveikről elmondta, több új, minimál invazív (csekély sebészi beavatkozással járó) eljárást vezetnek be. Tervezik egyebek mellett komplex alvásdiagnosztikai laboratórium beindítását is. Szólt arról is, hogy energetikai felújításba kezdenek, egyebek mellett napelemrendszert építenek ki a központi telephelyükön.

Az évet nyitó közéleti beszélgetés résztvevői (balról): dr. Besenczi Árpád, dr. Halász Gabriella, dr. Pál Attila, dr. Sifter Rózsa, Vigh László, Frauenhoffer Márta, Balaicz Zoltán, Horváth A. Attila Fotó: A szerző

A szomszédos három országgal közös uniós pályázatok fontosságát is kiemelte dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke. Ezek révén például a szlovénekkel és Vas megyével együtt nyertes pályázattal a kerékpárút-hálózatot fejleszthetik. Utalt rá, a Balatonra fordítható 300 milliárd forintnyi fejlesztésből a zalai partszakaszra is jut. Fontosnak tartotta a megyei úthálózat rekonstrukcióját, amihez a szükséges pénz megszerzése az érintettek összefogását igényli.

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere kiemelte, a városban az elmúlt években létesült 3100 munkahely idén további 1200-zal bővülhet. Felidézte, a TOP-keretből 16,8 milliárd forintot költhet a város 2020-ig. Emellett a Modern Városok program is több jelentős beruházást támogat.

Dr. Besenczi Árpád, a Hevesi Sándor Színház igazgatója elmondta, rekordszámú, 11 170 bérlet talált gazdára tavaly, és ezt szeretnék idén is elérni. Bevételeiket 20 millió forinttal növelték az egy évvel korábbihoz képest. Műsortervükből kiemelte: az Evita is látható lesz a Hevesi színpadán.

A Zalaegerszegi Televízió munkájáról és terveiről Frauenhoffer Márta ügyvezető, a Zalai Hírlap tevékenységéről pedig Horváth A. Attila szerkesztőségi vezető, digitális főszerkesztő szólt a találkozón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!