Hírek

2017.08.02. 18:35

Szükség van a diplomásokra - Zalaegerszeg számára fontos a felsőoktatás

ZALAEGERSZEG Idén ősszel 320 elsőéves egyetemi, főiskolai hallgató kezdi meg tanulmányait a megyeszékhelyen működő fakultásokon.

Zalai Hírlap

A friss felvételi eredményekről, a felsőoktatásnak a város életében betöltött szerepéről sajtótájékoztatón számolt be Balaicz Zoltán polgármester, dr. Vadvári Tibor alpolgármester, Lambertné Katona Mónika, a Budapesti Gazdasági Egyetem Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg dékánja, dr. Császár Gabriella Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar zalaegerszegi intézete vezetője és dr. Szalai István dékán, a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Mechatronikai Képzési és Kutatási Intézetének vezetője.

Bár az augusztus 7-én záruló pótfelvételivel még nőhet a létszám, tekintetve véve a közelgő demográfiai mélypontot, örvendetes, hogy 320 elsőéves érkezik Zalaegerszegre, hogy itt végezze el felsőfokú tanulmányait. Balaicz Zoltán polgármester leszövegezte, noha a város nem fenntartója az intézményeknek, a városi támogatást mindig élvezik az egyetemi képzési helyek.

A sajtótájékoztató résztvevői (balról): dr. Vadvári Tibor, dr. Császár Gabriella, Balaicz Zoltán, Lambertné Katona Mónika és dr. Szalai István
Fotó: Pezzetta Umberto

Zalaegerszeg rangját emelik a minőségi oktatást nyújtó intézmények, a városnak és a vállalkozásoknak a jövőben is nagy szüksége lesz a diplomás szakemberekre, jelezte a városvezető, míg dr. Vadvári Tibor alpolgármester hozzátette, a duális képzés és a három kar összefogása plusz erőforrás. A város a tervek szerint a nyelvoktatáshoz is segítséget nyújt a közeljövőben, hiszen 2020-ban már csak középfokú nyelvvizsga birtokában lehet jelentkezni.

Lambertné Katona Mónika elmondta, 177 hallgatót vett fel a BGE GKZ, a legtöbben gazdaság-menedzsment szakon kezdenek. Dr. Császár Gabriella arról számolt be, hogy náluk 106 elsőéves kezdi meg tanulmányait, ebből 99 gyógytornász szakon. Dr. Szalai Istvántól megtudtuk, 37-en érkeznek a mechatronikai mérnök képzésre.
Mindhárom intézménybe várják a pótfelvételizőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!