Figyelik a kihajtást a piaci parkolóból Zalaegerszegen

2017. április 21., 13:57 szerző: Szabó Judit
komment
Zalaegerszeg - Az MSZP szerint a kormányzat gyengíti az önkormányzatokat, mondta Kiss Ferenc önkormányzati képviselő a közgyűlés utáni, pénteken tartott tájékoztatóján.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Kiss Ferenc annak kapcsán beszélt erről, hogy folyamatosan hatásköröket, feladatokat von el az állam (például oktatás), végül szinte már csak utcákat nevezhetnek el és saját bevételeikről dönthetnek az önkormányzatok, mondta.

A közgyűlés hitelt vesz fel a ZÁÉV szálló felújításához és az uniós forrásokból megvalósuló intézmény- és rendelőfelújításokhoz. Kiss Ferenc úgy érzi, mintha előre kódolva lenne a projektek túlárazása, említette a tájékoztatón.

Elmondta, hogy megszavazta az új hulladékválogató rendszer létrehozását és a helyi felsőoktatási közalapítvánnyal való együttműködést, a felsőoktatás támogatását, mert - mint fogalmazott - a kormány korlátozni kívánja az egyetemek autonómiáját, a tudás és a kutatás szabadságát. Kiss Ferenc azt mondta: országos és helyi szinten is erősödik a többségi diktátum, a helyi ellenzék is megkapta már, hogy nélküle is működik a közgyűlés.

Örömét fejezte ki ugyanakkor, hogy Szabolcs Péter szobrászművésznek egyhangúlag szavazta meg a testület a díszpolgári címet.

Beszélt a parkolási problémákról, s felhívta a figyelmet arra, hogy a piacnál filmezi a közterület-felügyelet azokat, akik szabálytalanul hajtanak ki a Budai Nagy Antal utcai parkolóból. Már sokan kaptak 30 ezres csekket emiatt. A képviselő kérte, hogy az önkormányzat foglalkozzon a parkolás helyzetével. Nemcsak a piacnál lát problémákat, hanem a sportcsarnoknál és a kórháznál is, ahol szinte már sehol sem lehet helyet találni, mutatott rá.

Szabó Judit

2017. április 21., 13:57 szerző: Szabó Judit

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...