A TOP programokról Alsóerdő, Mindszenty-projekt és inkubátorház

2017. május 18., 18:24 szerző: Császárné Szabó Judit
komment
Folytatódik a TOP program, erről is szó esett a zalaegerszegi közgyűlésen, számolt be az ülést követő csütörtöki sajtótájékoztatóján Balaicz Zoltán polgármester.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Ezúttal többek között egy újabb inkubátorház létrehozásához kapcsolódó forrás lehívásáról döntöttek a képviselők. Az 1600 négyzetméteres csarnok az északi ipari parkban lesz.

Beadják a pályázatot az Alsóerdei Sport- és Rekreációs Központ előkészítési költségekkel együtt 3 milliárd forintos projektjére, erről is határoztak. A kormány már döntött az állami forrás biztosításáról, most a város a TOP programos rész lehívását foglalta határozatba.

A belváros turisztikai megújítását célzó Mindszenty-projekt alapkőletétele ősszel várható, folytatta Balaicz Zoltán. Ennek keretében megépül a Mindszenty-múzeum és zarándokközpont, teljesen felújítják a Göcseji Múzeumot, ahol lesz egy új várostörténeti kiállítás és bővül Németh János keramikusművész tárlata.

Felújítják a nagytemplomot, új orgonát vesznek, megszépül a plébánia, a levéltár, a Kvártélyház, a botfai Hüvös-kastély, és a stadionnál további parkolók létesülnek.

A felsoroltak költsége 5,6 milliárd forint, az összeg egy részét (a plébánia, az orgona és a Göcseji Múzeum beruházását) TOP forrásból finanszírozzák.

A képviselők határoztak a Szent László utcai tagóvoda konyhájának korszerűsítéséhez szükséges pályázat benyújtásáról is.

Császárné Szabó Judit

2017. május 18., 18:24 szerző: Császárné Szabó Judit

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...