Hírek

2017.05.29. 18:00

A Landorhegyiben országos diákfotó-pályázat anyagából nyílt kiállítás

ZALAEGERSZEG Országos diákfotó-kiállítás nyílt meg tegnap délelőtt a Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola aulájában.

Rákos Bianka

A tárlat anyagát egy 2016-os pályázatra beérkezett munkákból válogatták össze, és a paravánokon szerepelnek a zalaegerszegi iskola fotószakkörében készült képek is.

A kiállítást Mátrai Ferenc, a Landorhegyi igazgatója nyitotta meg.

- A Gedeon Tamás által vezetett Landorhegyi Fotókör az elmúlt tanévben a harmadik helyen végzett az Országos Diákfotó pályázaton - emelte ki a direktor. - A tavalyi verseny témája a részletek, a fekete-fehér képek, valamint a barátság-szeretet-összetartozás hármasa volt.

A hatodik osztályos Szalai Gergő "Rönkök" című fényképe is bekerült a válogatásba. A fiatal művészpalánta elárulta: először azért választotta a fotózást, mert a rajzoláshoz nem értett.

A pályázaton harmadik helyen végzett Landorhegyi Fötókör néhány tagja a kiállításmegnyitó után (balról): Gedeon Tamás szakkörvezető, valamint Vidák Marcell, Szalai Gergő, Kocsis Bence, Börcz Ádám és Varga Barnabás Fotó: Katona Tibor

- Két-három éve foglalkozom a fényképezéssel, aktív tagja vagyok a szakkörnek is. Szeretem a művészetet, ezért sok ágába belekóstoltam, a rajzolásba és a festésbe is - mondta.

- Aztán képbe került a fotózás, amellyel nagyon jól ki tudom fejezni magam - folytatta Gergő. - Szeretek apró részleteket megörökíteni, amikor az ember első ránézésre nem tudja megmondani, mi van a képen, pedig teljesen hétköznapi dolog a téma.Gergő elmondta: a pályázaton fekete-fehér kép volt az elvárás, és ilyenkor érdemes olyan témát választani, ahol a formákon van a hangsúly - mint az ő farönkös fotóján.A 38. Országos Diákfotó Pályázaton közel 300 fiatal vett részt. A tárlatot több száz képből válogatták össze.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!