Hírek

2017.02.28. 19:10

Segítenek a jóvátételben - Együttműködik a büntetés-végrehajtás és a polgárőrség

Zalaegerszeg - Együttműködési megállapodást kötött tegnap a Zala Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet és a Zala Megyei Polgárőr Szövetség.

Fincza Zsuzsa

A dokumentumot kedden Simon Attila bv. ezredes, intézetparancsnok és Horváth Róbert, a zalai polgárőrök elnöke írta alá. A bv. parancsnok elmondta, hogy a jóvátételi program keretében a tettük következményeiért felelősséget vállaló elítéltek arra érdemes része lehetőséget kap az intézet falain kívüli önkéntes munkavégzésre.

Simon Attila ezredes, a Zala Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka (balról) és Horváth Róbert, a Zala Megyei Polgárőr Szövetség elnöke írta alá a megállapodást   Fotó: Fincza Zsuzsa

Az önkéntes munkavégzés során úgymond jóvátehetik a társadalommal szemben elkövetett bűneiket. Ebben eddig is sok segítséget kaptak a zalaegerszegi polgárőröktől, s most egy keretmegállapodással hivatalossá és szorosabbá teszik az együttműködést. Horváth Róbert hangsúlyozta, hogy bár a megyei vezetők írták alá a dokumentumot, azt a büntetés-végrehajtás a civil szervezet 119 zalai egyesületével kötötte, vagyis a megye szinte minden településére vonatkozik.

Az együttműködés során a polgárőrök, közöttük az ifjúsági tagozat fiataljai és a civil szervezetben közösségi munkát végző diákok is ellátogathatnak a büntetés-végrehajtási intézetbe, ahol saját tapasztalataik alapján alakíthatják ki értékítéletüket. A fogvatartottakra is jó hatást gyakorolhat a civil szervezettel a kölcsönös tisztelet jegyében kialakított kapcsolat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!