Hírek

2017.03.15. 07:27

A kérdéseket mindig fel kell tenni - az MSZP köszöntötte a zalai sajtót

Zalaegerszeg - Az MSZP Zala Megyei Területi Szövetsége kedden Zalaegerszegen köszöntötte az újságírókat a sajtó napja alkalmából.

Magyar Hajnalka

Kedden Zalaegerszegen dr. Fodor Csaba megyei elnök kifejtette, a közmédiára rátelepedtek az uralkodó kormánypártok, s a kereskedelmi média tulajdonosi átrendeződése sem feltétlenül a független, szabad sajtó irányába mutat. Úgy látja, számos újságírót a szakmaszeretet és az egzisztenciális függés tart olyan munkahelyen, ahol a tulajdonosok politikai hitvallása eltérő.

Dr. Fodor Csaba köszönti a nyomtatott és elektronikus média képviselőit Fotó: Katona Tibor

Mint mondotta, a média elsődleges feladata a korrekt tájékoztatás, ám emellett fontos a visszásságok feltárása is, történjenek azok bármelyik politikai térfélen. A mindenkori hatalom ugyanis az egyént félresöpörheti ugyan, de a sajtó kérdéseivel ezt nem teheti meg. Szólt még a ’48-as ifjak 12 pontjáról, hiányolva a közteherviselés megvalósulását.

Nagykanizsán szerda reggel került sor a szocialisták sajtóreggelijére, melyen a helyi médiumok munkatársai kívül részt vett dr. Fodor Csaba, Böröcz Zoltán, a városi szervezet elnökségi tagja, Büki Bernadett társadalmi szervező és Ring Balázs kanizsai elnök. Böröcz Zoltán vitaindítójában rámutatott: a sajtó szabadsága az egyik legfontosabb, ha nem a legfontosabb érték minden polgári demokráciában.

A nagykanizsai sajtóreggeli MSZP-s résztvevői: Böröcz Zoltán, Büki Bernadett, Ring Balázs és dr. Fodor Csaba Fotó: Szakony Attila

Hozzátette: a mostani ciklust leszámítva a rendszerváltás óta mindig azt tapasztalta, hogy a sajtó a hatalommal szemben kritikus, az ellenzék felé pedig kicsit elfogult volt, tehát azonosult a sajtó eredendően ellenzéki szerepkörével. Ma viszont úgy látja: világosan elkülönül egymástól ellenzéki és kormányzati média, átjárás pedig nincs közöttük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!