Kerékpárját hajtva akart átkelni a zebrán, az autó fellökte

2017. április 20., 19:55 szerző: Arany Gábor
komment
Zalaegerszeg - Nem mindennapi baleset¬megelőzési program részesei lehettek diákok csütörtökön délután a landorhegyi iskolánál.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A 14 éves Országh Levente két figyelemfelhívó tábla felszerelésében segédkezett az iskola előtti kijelölt gyalogátkelőhelynél, méghozzá rendőri közreműködéssel.

Az előzményekről Soós Szabolcs alezredes, a városi kapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője számolt be.

Felidézte, hogy a forgalmas utcában a húsvét előtti héten, április 10-­én ennél az átkelőnél baleset történt. A piros festéssel is kiemelt zebrán próbált meg átgurulni egy kerékpáros diák, ám személyautó elé került, ami fellökte.

A gyalogátkelőhelynél a Kölcsey-gimnázium 8/k osztályos diákja, Országh Levente segített a figyelemfelhívó tábla felszerelésében Windisch Zoltán főtörzsőrmesternek és Bödör Bence karbantartónak Fotó: A szerző

- A combomon ütöttem meg magamat, de nem nagyon, az iskolából sem kellett hiányoznom emiatt, és az autó oldala horpadt be kicsit. A sofőr jobban megijedt, mint én ­ idézte fel az ütközést a baleset okozója, Országh Levente. Ő volt ugyanis az, aki a KRESZ előírásait megsértve nem szállt le kerékpárjáról és nem úgy tolta át a zebrán, ezért volt váratlan a felbukkanása az autós számára, aki már nem tudott megállni.

- Ezért bírság járt volna, ami az életkorára tekintettel nem alkalmazható, de nem is ez a cél. Úgy gondoltuk, mindenki érdekét az szolgálja, ha megtanulja a szabályt és a legjobb módszer erre, ha bevonjuk a balesetek megelőzését szolgáló figyelemfelhívó táblák kihelyezésébe. Ezzel a diák édesanyja is egyetértett ­ tette hozzá az alezredes.

A táblák arra figyelmeztetnek, hogy a zebrán tilos kerékpározni. A rendhagyó tanítás részeként Országh Levente iskolatársainak elmondta, miként történt a baleset, bemutatta, hogyan kell szabályosan átkelni, az alezredes pedig felhívta figyelmüket a kerékpárosokra vonatkozó szabályokra.

Arany Gábor

2017. április 20., 19:55 szerző: Arany Gábor

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...