Hírek

2017.08.18. 20:40

Zalaegerszeg története - Bemutatták a város 770. évfordulójára kiadott kötetet

ZALAEGERSZEG Hétszázhetven év, meg további sok-sok évszázad, amiről írásos emlékek nem szóltak: a megyeszékhely történetét sűrítették 280 oldalba a szerkesztők, akik pénteken a Széchenyi téri díszteremben a Zalaegerszeg története című kötet ismertetését tartották.

Arany Gábor

Köszöntőjében Balaicz Zoltán polgármester felidézte, hogy a város első írásos említésének 770. évfordulója alkalmából számos rendezvényt tartottak, több köztéri alkotást avattak, tudományos konferenciákat rendeztek, a városról szóló műveket adtak ki. A kiadványok megkoronázásaként készült el a fotókkal, reprodukciókkal gazdagon illusztrált kötet dr. Gyimesi Endre és Seres Péter szerkesztésében.

Szerzők és szerkesztők. Hátul (balról):  Vándor László, Molnár András, Káli Csaba, Kapiller Imre, Frimmel Gyula. Elöl: Seres Péter, Gyimesi Endre, Béres Katalin, Megyeri Anna, valamint Balaicz Zoltán. - Fotó: KT

A bemutatón dr. Gyimesi Endre levéltáros, volt polgármester, a város díszpolgára köszönetet mondott a szerzőknek, akik a nyolc fejezetbe rendezve írták le a megyeszékhely történetét a kezdetektől a rendszerváltást követő évtizedig, amit 845 fotóval illusztráltak. A kötet tervezését, nyomdai előkészítését, retusálást Seres Péter vállalta magára, a Zalaegerszeg térképeket Frimmel Gyula grafikus rajzolta meg. A rendkívül tetszetős kivitelű történeti album a Széchenyi téri népművészeti boltban érhető el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!