Hírek

2017.07.25. 19:15

A célok érdekében még nagyobb összefogás kell - Sajtótájékoztatót tartott a ZTE FC vezetése

ZALAEGERSZEG - Sajtótájékoztatót tartott, de inkább nevezhetjük sajtóbeszélgetésnek is azt az összejövetelt, amire a ZTE FC vezetése hívta a média képviselőit az NB II-es nyitány előtt.

Kerkai Attila

Az összejövetelen Végh Gábor többségi tulajdonos és Ágoston Zoltán klubigazgató kötetlen beszélgetés keretében vázolta az elképzeléseket és a célkitűzéseket. Mint elhangzott: talán mostanra sikerült felépíteniük a klubot arra a szintre, hogy az osztályváltásra is készen álljon.

Végh Gábor, a ZTE FC többségi tulajdonosa és Ágoston Zoltán klubigazgató vett részt a kék-fehérek részéről a találkozón. Végh Gábor felidézte, hogy három éve vállalta fel a többségi tulajdonosi szerepkört, s ahogy fogalmazott, akkor gyors döntést hozott. Három év távlatából ezt bátor döntésnek is nevezte, hogy egy ilyen komoly múlttal bíró klub irányítását vállalta.

Úgy fogalmazott, ha előre tudja, mivel jár ez, akkor biztosan elgondolkodott volna rajta, de gyorsan hozzá is tette: jobb, hogy nem így történt... Hiszen szenvedéllyel szereti a futballt és ez a legfőbb mozgatórugója abban, hogy ma is azzal a hévvel gyakorolja a tulajdonosai jogait, mint amikor belevágott

Ágoston Zoltán klubigazgató (balról) és Végh Gábor többségi tulajdonos a sajtóbeszélgetésen
Fotó: Katona Tibor

Kitért rá, hogy menet közben rengeteg kritika érte őket, de szerinte a kívülállók nem érzékelik, hogy milyen erőfeszítéssel jár egy ilyen szerepkör. Leszögezte, azt szeretné, ha senki sem feltételezné, hogy hetedik, vagy tizedik helyezettek akartak volna lenni, mert ez nem így történt.

- Az, hogy mégis így alakult az előző években, lehet, hogy így volt megírva - mondta Végh Gábor. - Azt szeretném, ha látnák, hogy mi valósult meg a klubnál a három év alatt és mi történt a nyáron. Komoly erősítések történtek a célok érdekében. Mert most érkezett el az a pillanat, amikor az osztályváltás lehetőségét is megfogalmazhatjuk.

Amire persze semmi garancia nincs, hogy összejön, hiszen húsz csapat van a mezőnyben, s másoknak is vannak hasonló céljai. Tavaly közel voltunk a feljutáshoz, de lehet, hogy akkor még nem voltunk készen rá. Most viszont úgy érezzük, hogy igen.

Szemben Ágoston Zoltán (kékben), mellette Végh Gábor a keddi beszélgetésen
Fotó: Katona Tibor

Végh Gábor viszont azt is megemlítette, továbbra is hiányzik a városi és térségi összefogás, ami még biztosabb alapokat jelenthetne. Elismerte, ezt még nem sikerült elérniük, hiszen az önkormányzat és ő az, aki finanszírozza a klub működését. Azt emelte ki, folyamatosan azon dolgoznak, hogy kialakuljon egy klubfilozófia és lokálpatrióta összefogás. Szerinte ne azon múljon a klubszeretet, hogy ha győznek, akkor jó a csapat, ha kikapnak, akkor pocsék...

A szurkolóktól is nagyobb támogatást vár és megértést kér, ugyanis mindenkinek látnia kell, hogy fejlődik a klub. Jelenleg például olyan sportparkot alakítanak ki az edzőpályáknál, ami idehaza talán egyedi is, és a városban működő többi sportág számára is kivételes lehetőséget nyújt majd.

A ZTE FC kedden játszotta utolsó felkészülési mérkőzését a rajt előtt a horvát III. ligás NK Varazdinnal. A találkozó zárt kapus volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!