Hírek

2016.12.09. 14:08

Zalai díjak a rozéborok versenyén

Kunszentmiklós – A Bács-Kiskun megyei településen rendezték meg a közelmúltban a rozé borok országos megmérettetését, ahonnét számos éremmel térhettek haza a zalai bortermelők.

Pásztor András

A 2016-os évjáratú rozé borokat öt bizottság vizsgálta dr. Kállay Miklós professzor, a Budapesti Corvinus Egyetem Szőlészeti és Borászati Intézetének igazgatója elnökletével. Volt is dolga az ítészeknek, hiszen a versenyre 188 borászat 334 mintát nevezett a mustrára. A borok minősítése kapcsán a szakértők meg is állapították, hogy hazai borversenyen még soha nem vett részt ennyi termelő, arról nem is beszélve, hogy a minőség valamennyi eddigi évjáratnál jobb volt.

A zalai borvidéket négy pincészet képviselte, akik közül a keszthelyi Bezerics Borház zalai shiraz siller borával arany, míg a rozé cuvé borával bronz diplomát szerzett. A zalaszentgróti Dóka Éva zalai merlot rozé borát a szakértő zsűri arany diplomával jutalmazta. A zalaszabari Kányavári Borbirtok Kft. pirkadat rozé bora ezüst, míg a bizsergő rozé bronz minősítést kapott. A nagykanizsai Kápolnás Borbirtok zweigelt rozé borát ezüst, zweigelt siller borát pedig bronz diplomával ismerték el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!