Hírek

2017.07.21. 15:38

Zalai egyházi változások

A Veszprémi Főegyházmegyét érintően több változásról is döntött Márfi Gyula érsek. Ezeket az érsekség pénteken tette közzé honlapján. Zala megyében is történnek áthelyezések.

Zalai Hírlap

Mint az egyházi honlapon olvasható, a Zala megyét érintő változások egyike, hogy az érsek az újmisés Varga-Csikász Bencét augusztus 16-tól a keszthelyi Magyarok Nagyasszonya plébániára küldi káplánnak. Szintén ugyanezen naptól Tódor Szabolcs keszthelyi káplánt felmenti és Búcsúszentlászló és filiái mellett a pölöskei plébánia plébánosává nevezi ki,. Ugyancsak augusztus 16-tól az addigi balatonfűzfői plébánost felmenti: Szécsi Ferencet akkortól zalabéri plébánossá nevezi ki, akit egyidejűleg Tekenye és Zalavég plébániák ellátásával is megbíz. A keszthelyi Kis Szent Teréz plébániát érintően is lesznek változások az érsekség honlapján megjelent közlemény szerint. dr. Márfi Gyula a devecseri plébánost, Fodor Jánost szeptember 1-i hatállyal felmenti és kinevezi a keszthelyi Kis Szent Teréz plébánia plébánosává. Az érsek Denisiewicz Pawel Roman OCD, a keszthelyi Kis Szent Teréz plébánia eddigi plébánosát Vörös Imre karmelita tartományfőnök kérésére szeptember 1-i hatállyal felmenti a plébánosi tisztsége alól. Ilyés Dénes búcsúszentlászlói plébánost augusztus 16-i hatállyal felmenti és ekkortól kinevezi a keszthelyi Kis Szent Teréz plébánia kisegítő lelkészének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!