Hírek

2016.07.13. 15:36

Zalai kézművesek a mozgássérült fiatalok táborában

Zalaegerszeg - Mintegy tucatnyi zalai kézműves kapcsolódott be szerdán a Kárpát-medencei mozgássérült fiatalok táborának programjába.

Magyar Hajnalka

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat immár harmadik alkalommal szervezett tábort Balatonföldváron mozgásukban korlátozott magyar fiataloknak. A résztvevők - kísérőikkel együtt mintegy 250-en - tíz régióból érkeztek, 28-an a határon túlról. A mintegy 150 mozgássérült táborozó között zalaiak is akadnak, jelesül Hévízről és Zalaapátiból.

Fotó: Fülepi Henrietta

A csapatnak a hét minden napján más tematika szerint kínálnak programot, a szerda a zalai kézművesek segítő közreműködésével vált emlékezetessé.

A napot a Gébárti Kézművesek Háza szervezte, mesterségek sokaságát kínálva a táborozók elé. Mégpedig: bőrékszer készítés (Dancsecs Diána, Pozvai Andrea), agyagozás (Czibor Imre, Csuti Tibor), fajátékok (Jankovics Tamás), nemezjáték készítés (Göde Zsuzsanna, Steier Györgyi, Tóth-Czoczek Alaxandra), szalmafonás (Mármarosi Mária), mézeskalács díszítés (Steier Györgyi), kosárfonás (Dulics Margit, Gerzsényi Gina), népi játszótér logikai és ügyességi játékokkal (Csiszár Zoltán). Mint a Kézművesek Háza szakmai vezetője, Prokné Tirner Gyöngyi elmondta, immár harmadik alkalommal csatlakoztak a tábor programjához, átérezve a cél fontosságát. A Máltai Szeretetszolgálat a társadalom legsérülékenyebb tagjait tünteti ki megkülönböztetett figyelemmel, s ez számukra is mozgósító erejű. A táborozó fiatalok mindig élvezik a közös munkát, s ki ami készít haza is viheti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!