Hírek

2017.05.11. 12:51

Nincs már hajléktalan rendelet Zalakaroson, ahol nincs is fedél nélküli ember

Hatályon kívül helyezte a fürdőváros képviselő-testülete azt a rendeletet, amely megtiltotta a hajléktalanok közterületen tartózkodását.

"Az életvitelszerűen megvalósuló közterületi tartózkodásról" korábban hozott helyi jogszabályban egyebek közt azt szerepelt, hogy a hajléktalanok számára tiltott övezet minden zöldterület, az összes kulturális és szociális intézmény és a nyilvános sportpályák mellett az "egyéb sportlétesítmények".

A Kúria Önkormányzati Tanácsa azonban több önkormányzat hasonló rendeletét is vizsgálta. A Kúria a zalakarosi rendelet egyes rendelkezéseit hatályon kívül helyezte, arra hivatkozva, túl széles körben határozta meg azokat a közterületeket, ahol az életvitelszerűen megvalósuló közterületi tartózkodás nem megengedett. Mivel ezt követően már a fürdőváros képviselő-testülete is úgy értékelte, hogy így nincs értelme a szabályozásnak ezen a területen, úgy határozott, hogy a teljes rendeletet hatályon kívül helyezi.

Annál is inkább, mert – ahogy arra a témával kapcsolatos előterjesztés is kitér – Zalakaroson jelenleg nem él hajléktalan személy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!