Hírek

2017.08.22. 15:01

Zongorista tehetségek Nagykanizsán

NAGYKANIZSA Huszonegy tehetség vesz részt a hétfőn kezdődött és szombaton 12 órakor a zeneiskolában gálával záruló III. Farkas Ferenc Zongoratábor és Mesterkurzuson.

Horváth-Balogh Attila

Az egy héten át tartó tehetséggondozó programról Baráth Zoltán, a házigazda intézmény Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója számolt be lapunknak.

– A mesterkurzus ötletadói és szakmai „atyái” Eckhardt Gábor, Liszt-díjas zongoraművész  és Márkus Tibor, Erkel Ferenc-díjas zongoraművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanárai – bocsátotta előre Baráth Zoltán.

Baráth Zoltán az ígéretes tehetség Gerhát Domonkossal Fotó: A szerző

– Az első  mesterkurzust Szombathelyen rendezték meg 5 évvel ezelőtt és mi is átvettük, mert jónak tartottuk a koncepciót, de csak 3. éve neveztük el a mi kurzusunkat Farkas Ferenc zeneszerzőről, iskolánk névadójáról.

Az alapgondolat az volt, hogy a klasszikus zenészek is tanuljanak meg kicsit improvizálni. Mi ezt kiszélesítettük, igyekszünk széles palettát kínálni a táborlakóknak a zenén túl az ismeretterjesztő előadásokon át a jógáig. A Nemzeti Kulturális Alap által támogatott kurzusunkra az ország számos pontjáról és a határon túlról is érkeztek résztvevők, szám szerint 21, a 8 évestől a 18 évesig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!