Hosszúvölgy

2017.04.24. 15:50

Tündérkert és baba is született

Hosszúvölgy - A községben mindannyian összetartozunk. Mi más tarthatna össze egy közösséget, mint a múlt tisztelete, a jövőbe vetett hit és egy kis eszem-iszom.

Zalai Hírlap

Ennek tükrében szervezzük falunapjainkat, rendezvényeinket.

Az őszi délután verőfényében töklámpásokat faragtak

Még hat éve, 2011-ben alakítottuk ki Tündérkertünket, a régi gyümölcsök kertjét, ahonnan a kemence sem hiányozhat. Mint a Tündérkerteknek, nekünk is a szándékunk a múlt értékeinek megőrzése, de alátámasztottuk azt a szóbeszédet is, miszerint ahol Tündérkert születik, oda gyerek is érkezik. Mivelhogy 2013-ban a sokéves átlagot megdöntve 4 kisgyermek is született községünkbe és azóta is minden évben köszönthetünk 1-2 kis jövevényt. Ezzel újabb hagyomány teremtődött: ősszel az adott évben született gyerekeknek fát ültetünk a Tündérkertben. Míg a fák a helyükre kerülnek, a finomságok a kemencében sülnek. Hogy a régit az újjal, az ősi hagyományokat a modern szokásokkal is összekössük, a gyerekek töklámpásokat faragnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!