Iklódbördőce

2017.02.20. 15:09

A falu legidősebb férfi tagját is köszöntötték az idősek napján

Iklódbördőce – A település szépkorú lakosságát köszöntötték az elmúlt hétvégén. Emellett a jövőbeni célokról is szó esett a rendezvényen.

Korosa Titanilla

Mintegy 50 nyugdíjas vett részt a számukra évről évre hagyományosan megrendezett idősek napi programon. Az önkormányzat és a Vöröskereszt helyi szervezete hangulatos műsort szervezett a 60 év felettieknek. A szervezők nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy minden érintetett személyesen keressen fel a meghívóval. Sabján Krisztián polgármester köszöntőjében a helyi közösségi életről szólva kiemelte: fontosak azok a szerveződések a faluban, melyekhez az idősek is csatlakozhatnak, ilyen például a hímzőkör vagy az idén 10 éves dalkör.

Hangulatos műsorral szórakoztatták a vendégeket, a helyiek verses összeállítása mellett, nótacsokor, majd a Cserta Dalkör fellépése tette teljessé a fellépők sorát. A rendezvényen a település legidősebb két lakóját külön köszöntötték ez alkalomból.

A falu legidősebb férfi tagját, a 91 éves Császár Sándort külön köszöntötte Kulman Ferencné alpolgármester. A hölgyek közül a 98 éves Balogh Imréné idén már nem vett részt az ünnepségen

A polgármester az idei tervekről is beszélt az ünnepséget követően.

Elmondta: az elmúlt két sikeres évet követően idén is folytatódik a településen a Start-munkaprogram, melynek keretében 10 fő foglalkoztatására nyílik lehetőség. Az elmúlt évben elkezdett fóliasátras növénytermesztést tovább bővítik, növelik a művelés alá vont területet, valamint megvásároltak egy felújítandó épületet is, ahova egy elektromos szárítóberendezést vásárolnak.

– Ezzel a megoldással nem kell a megtermelt zöldségek nagyobb részét eladni, hanem tovább dolgozunk vele és szárított árut tudunk előállítani, ami eláll és tovább is értékesíthető. Hosszú távon ebben gondolkodunk, idővel ez a megoldás akár saját lábra is állhatna és hosszabb távon, saját erőből is működhetne – mondta Sabján Krisztián.

A munkaprogram mellett tovább folytatódnak a településen a már korábban megkezdett járdafelújítási munkálatok, mely során hosszabb járdaszakasz kap a faluban térköves burkolatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!