Kálócfa

2017.02.13. 15:30

Fűtéskorszerűsítés és új járólap - Megújul a művelődési ház

Kálócfa - Éveken át készült a helyi művelődési ház felújítására a település önkormányzata. A munkálatokat tavaly év végén kezdték meg, de jelenleg is tartanak még.

Gyuricza Ferenc

A felújítás során kicserélik a korszerűtlen, elhasználódott járólapot, belső festéseket - a falak mellett a nyílászárók kereteinek és a színpad fa részeinek a festését is - elvégzik, továbbá új függönyöket, illetve függönytartókat szerelnek fel, s a fűtést is korszerűsítik. Ez utóbbi költségeit a Kálócfáért Egyesület vállalta magára - mondta lapunknak Szabó András, a falu polgármestere, aki szerint ezáltal a rendezvényekhez korszerű, méltó teret tudnak teremteni.

- Már évekkel ezelőtt tudtuk, hogy előbb-utóbb hozzá kell nyúlnunk az épülethez - magyarázta a polgármester. - Tudatosan készültünk rá, próbáltuk az előre látható és tervezhető költségeket folyamatosan megtakarítani, Jelenleg a nagyterem és a két folyosó burkolatának cseréje zajlik, a régi járólapot már tavaly felszedték a szakemberek, most pedig az új lapok lerakása, s a fugázás van folyamatban.

Hegedűs Péter (a kép előterében) és Hegedűs Roland az egyik összekötő folyosó padlózatának burkolását végzik Fotó: Gyuricza Ferenc

Szabó András azt mondja, az önkormányzat mintegy 5,5 millió forintot gyűjtött össze, és ezt egészítette ki az alapítvány további közel egymillió forinttal. Ennek köszönhetően pedig nemcsak a művelődési ház felújítását tudják elvégezni, de a rendelkezésre álló pénzből jutott egy másik ugyancsak fontos feladatra is.

- A járási hivatal többször is jelezte már, hogy a temető ravatalozójához szilárdabb burkolatú bejárót kellene kialakítanunk - magyarázta a polgármester. - Most ezt is el tudtuk végeztetni, még decemberben megtörtént egy szegélyköves, bazaltos feljáró kiépítése. Ezt a programot fásítással szeretnénk folytatni, ezzel ezt a hiányosságunkat pótolni tudjuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!