Kávás

2017.04.25. 16:10

Titokzatos erdei bagolytúrák

Kávás - Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy kávás kosár. Mogyoróvesszőből készült a kerete, fűzvesszőből vályú alakú feneke. Ez a kosár - mondanom sem kell - Káváson készült.

Zalai Hírlap

Hogy hol is ez a Kávás? Hogy nem ismerik? Pedig ez igazán egyszerű: Zalaegerszegtől nyugatra, a Zala mellett, hét "hegy" ölelésében rejlő kis zsákfaluról van szó, mely közel 300 ember otthona.

Nemrég kosárfonást is tanultak a községben élők

Kávás kosarunkba teszem most bele "virtuálisan" kincset érő közösségi pillanatainkat: az évkezdő Zalai Dalházakat, a március 15-i fáklyás felvonulást, a hímzőkör és a kosárfonások közös tanulásait, a májusfaállításokat, a jövőre 20. Bagolytúrát, nyár közepi falunapunkat, tavalyi zászló- és címeravatásunkat, szüreti felvonulásainkat, a faluszépítéseket, a szépkorúak köszöntését, karácsonyra hangolódásainkat, szilvesztereinket. Aki mindezt nem hiszi, az járjon utána és kincskeresés közben érezze magát nagyon jól: Káváson!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!