Kehidakustány

2016.09.06. 20:35

Zalai siker az Agrár Kupán

A településen negyedik alkalommal rendezték meg az Agrár Kupa kispályás országos labdarúgótornát.

Bóbics László

- Minden eddiginél több, 12 együttes nevezett - mondta Süle Katalin, a NAK Zala megyei elnöke. - A rendezvény népszerűségét hűen tükrözi, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg és Bács-Kiskun megye mellett számos budapesti együttes képviseltette magát a tornán.

Végig sportszerű és küzdelmes mérkőzéseket láthatott a szép számú érdeklődő közönség. Négy háromcsapatos csoportban kezdődtek a küzdelmek, majd a helyosztókon dőlt el a végső sorrend. A győzelmet a Zalai Növényvédők (Balázs János, Szabó Béla, Németh Ferenc, Szabó Ákos Márton, Vadász Zsolt, Gombai Balázs, Németh Zoltán, Horváth Olivér) gárdája nyerte. Második helyen az MVH Zala, a harmadikon pedig a Zala-Cereália együttese végzett.

A győztes csapat tagjai átvették a díjakat Süle Katalin elnök asszonytól, balról Szabó Béla, jobbról Vadász Zsolt
Fotó: Tóth Zoltán

Különdíjak. Legjobb kapus: Pethő József (Álom-Titkárság). Legjobb mezőnyjátékos: Horváth Zoltán (Zalai Növényvédők). Gólkirály: Bátki János (Szabolcs-Szatmár-Bereg). A legnőiesebb csapat díját az Álom-Titkárság vehette át. Üde színfoltja volt a tornának, hiszen a 12-es keretbe négy hölgyet neveztek, s közülük egy mindig a pályán volt.

A záróünnepségen Lázár István polgármester köszönetét fejezte ki a sportszerű találkozókért és azért, hogy az ország legtávolabbi pontjáról is megtisztelték a zalai településen immár negyedik alkalommal sorra kerülő, egyre rangosabb rendezvényt. A torna fővédnöke, az elmúlt esztendők gólkirálya, Kis Miklós Zsolt, az agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár arról beszélt, hogy remek közösség rázódott össze, akik évről évre pályára lépnek Kehidakustányban, s örül annak, hogy egyre népesebb a tábor, igazi családias hangulattá kezdi kinőni magát ez a rendezvény. A következő esztendőben a tervek szerint májusban kerül megrendezésre a jubileumi, ötödik Agrár Kupa.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!