Keresési eredmények

Találatok a "Biokertész" kifejezésre: 90 db Szűkítse a találatokat a paraméterek pontosításával!

Biokertész - Így védjük meg a diófát

2017. április 25., kedd 12:00

Nem tagadta meg szeszélyes önmagát idén sem az április!

hozzászólás

Ültess pettyegetett tüdőfüvet a kertbe!

2017. március 20., hétfő 16:42

Ha „természetszerű” kertet akarunk építeni, ne hagyjuk ki a pettyegetett tüdőfüvet, keressünk számára árnyékos zugolyt, amit majd kedvére belakhat.

hozzászólás

Gyökereztessünk szőlővesszőt!

2017. március 07., kedd 08:30

A minap egy kedves nemesapáti társaságban elkottyantottam, szeretném egyszer a direkt termők koronázatlan zalai királynőjével, a Nohával - puccosabb nevén Noah-val - gyarapítani a rókaszőlő gyűjteményemet.

hozzászólás

Örökzöldek hókabátban

2017. január 17., kedd 10:00

Pufi fehér hókabátba öltöztek a bokrok, az örökzöldek többkilós párnákat tartanak az ágakon. Igazán elragadó látvány, de ha kigyönyörködtük magunkat, óvatosan rázogassuk vagy seprűvel takarítsuk le róluk a havat, mert a megnövekedett súly alatt letörhet az ág. Az örökzöldeknek télen is szükségük van vízre, erről, s általában a gondozásukról írunk mai rovatunkban

hozzászólás

Dió, a téli csemege

2016. december 19., hétfő 21:33

Az idei lehetett volna az első év, amikor nem úgy kórészom össze a háztartás diószükségletét, mert felcseperedett fáim már ellátják a családot.

hozzászólás

Biokertészet - A tök is legyen sonka!

2016. november 07., hétfő 11:43

A sütőtököt sokáig nem sorolták a különleges zöldségek közé, annó dacumál hétköznapi téli éteknek számított. Bár az egzotikus gyümölcsök megjelenésével kicsit megkopott az imázsa, igazából sohasem ment ki a divatból, sőt újabban olyan magasra kúszott a kulináris ranglétrán, hogy a fellelkesedett kertészemberek újabb és újabb fajtákkal próbálják elkápráztatni a tökrajongókat.

hozzászólás

Fedezékben a paprika, mit kezdjünk vele

2016. október 18., kedd 06:00

Kitarthatott volna még pár hétig a vénasszonyok nyara - morgom, sajnálgatva az apró paprikákat, amik játszva megnőhettek volna, ha a múlt heti fagy nem vet véget a pályafutásuknak. Azért ne panaszkodjunk! Jó kis paprikaérlelő nyarunk volt.

hozzászólás

Biokertész - Szederszüret idején

2016. augusztus 08., hétfő 10:44

Az idén a feketeszedren van - ha nem is a világ, de a család szeme. Szegény kis bogyósnak helyt kell állnia a fagyasztott csemege, a szörp- és a lekvárfronton egyaránt, nem is beszélve az éhenkórász kertész falánkságának csillapításáról.

hozzászólás

Gyógyszer helyett egyen inkább cseresznyét!

2016. június 14., kedd 08:00

A pár szem gyümölccsel szerénykedő cseresznyefáim alatt nézelődve rájöttem, az igazi vesztesek a madarak, mert ugye én átmegyek majd a kertbarátomhoz Jánkahegyre, ahol az idén is rekordtermés várható, de szegény kis rigóimnak le kell mondaniuk kedvenc desszertjükről.

hozzászólás

Biokertészet hókuszpókusz nélkül - Gyógybogyót termő közönséges ördögcérna

2016. május 02., hétfő 16:58

Mivel a múlt héten kiderült, hogy könnyen leszek a nyáron, nem kell a konyhában rostokolnom, amíg elkészítem azt a rengeteg szörpöt, dzsemet és kompótot, amit a virágzás helyezett kilátásba, sőt, a szőlővel, a szilvával, a barackkal és a dióval sem kell sokat fáradoznom, elhatároztam, a felszabadult időmet egzotikus bogyósgyűjteményem gyarapítására fordítom.

hozzászólás

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...