Keresési eredmények

Találatok a "faluriport" kifejezésre: 26 db Szűkítse a találatokat a paraméterek pontosításával!

Balatongyörök mesés tája mellett kulturális programjaival erősíti vonzerejét

2017. április 23., 06:00

Balatongyörök - „...Mikor Meszes-Györök irányába értünk, a nap már nyugodni készült…a pirosló sugarak fényénél felnyílt előttem egy tájkép, amelyhez hasonlót még lángész nem alkotott…Sohasem felejtem azt a pillanatot, amikor én ezt a tündérországot először megláttam… A meszes-györöki fok, ahol engem megállított az ámulat, egykor, s talán nemsokára a világ összes mívelt ifjainak, s hölgyeinek gyülekezőpontja lesz. Csak fedezzék föl egyszer. Tisztítsátok ki Meszes-Györöknél a Balaton partját, söpörjetek el a parti vízből nádat, követ: ez lesz a Balatonnak legelső fürdőtelepe.” – írta Eötvös Károly, aki 1875-ben öt barátjával járta körül a Balatont.

hozzászólás

Az egykor elzárt reformátusok bölcsője ma kedvelt tóval és vonzó tájjal hívogat

2017. április 08., szombat 06:00

Kustánszeg – A falu mélyen, Göcsej szívében található. A tájegységet átszelő Teskánd – Csesztreg útról Csonkahegyháton kell bekanyarodni arra az érintetlen tájra, ahol Kustánszeg az egyik olyan falu, ahonnan nézve, már nincsenek települések a Zalalövőig húzódó térségben.

hozzászólás

Tündérek és hősök nyomában

2017. március 12., 06:00

Lovászi – A régi öregek meséiből ismerünk egy gyönyörű mondát, ami csak Lovászihoz köthető.

hozzászólás

Falu a Pusztán

2017. február 19., 06:00

Zalaszentbalázs – „Merre mész?” kérdezi ismerősöm, amikor beülök az autóba.

hozzászólás

Az Ördög kövektől a Kő-orráig

2017. február 12., 06:00

Várvölgy – Nem a legjobb napot fogtuk ki várvölgyi látogatásunkhoz. Az ég kékjét nehéz szürke felhők zárták el, köd, s zúzmara fedte be a tájat. Nem fotózhattunk nagy távlatokat, viszont ebben a kemény, fagyos időben, olyan szépségeit fedezhettük fel a téli tájnak, amit kár lett volna kihagynunk! Ez a vidék télen is rabul ejti látogatóit!

hozzászólás

Göcsej kapujában - Teskánd fejlődő gyűjtőfalu és kedvelt turisztikai útvonalak kiinduló pontja

2017. január 29., 06:00

Teskánd – Arra kérem Tóth István Jánosné polgármestert, úgy mutassa meg Teskándot, ahogy a faluban még soha sem járt vendégeinek szokta.

hozzászólás

Mindig akad, akire számítani lehet - Mozgolódnak a közösségek Sorokpolányban

2017. január 02., hétfő 15:30

Szombathelytől csak jó tucat kilométernyire fekszik Sorokpolány, a Sorok-menti települések csokrának egyike. A megyeszékhely közelsége a falunak részben áldás, részben átok.

hozzászólás

Vasboldogasszony vendégfogadásra készül - ifjúsági turistaszállás építésében gondolkoznak

2016. december 04., 08:00

Vasboldogasszony – A templomnál egy fülesbaglyunk is van. Nem a toronyban bújik meg, naphosszat üldögél a templom előtti fenyőfán a sűrű ágak között. Ha szerencsénk lesz, felfedezhetjük - mondja Mazzag Géza, Vasboldogasszony polgármestere.

hozzászólás

Már a tavaszra készülnek a közmunkások

2016. december 03., szombat 14:00

Kapura kitett bevásárlótáska jelzi a mozgó bolt eladójának, hogy az ott lakók vásárolni szeretnének. Hosztóton ugyan évek óta nincs bolt, de a lakosok alapvető szükségleteiket a járművek kínálatából ki tudják elégíteni.

hozzászólás

Bázakerettye a térség közös marketingjében, s a falu egyedi, ligetes jellegének megőrzésében gondolkodik

2016. október 30., 07:00

Bázakerettye – „A rossz utak ellenére sikerült kijutni a fúrások helyszínére az újságírónak, ahonnét nagyon részletes beszámolót közölt az újságban: 3 nap alatt építették fel a mérnökök házait és a 45 méter magas fúrótornyot 6 nap alatt szerelték össze.

hozzászólás

Részletes műsorMűsorok betöltése...