Keresési eredmények

Találatok a "malom" kifejezésre: 45 db Szűkítse a találatokat a paraméterek pontosításával!

Múltidéző: Volt egyszer egy malom...

2017. augusztus 18., péntek 15:45

Zalaegerszegen 2000-ben bontották le a kaszaházi malmot. A Zalai Hírlap többször foglalkozott a malom tevékenységével, az alábbiakban egy 1970-ben megjelent cikkből adunk közre részletet.

hozzászólás

Magyarok Kenyere - Az idei termés nagyrészt malmi minőségű lett

2017. augusztus 08., kedd 09:00

ZALASZENTGRÓT Zala megyében idén 19 ezer tonna termést küldenek jótékony célokra a gazdálkodók a Magyarok Kenyere búza és liszt adománygyűjtő programban.

hozzászólás

Táborozás vadászsólymokkal

2017. augusztus 01., kedd 12:29

Magyarországon többen is foglalkoznak sólymokkal, solymászattal. Gyönyörű madarak. Már több ezer éve segítik a vadászokat, ennek ellenére még ma is különlegességnek, ritkaságnak számítanak. Ebbe a ritkaságba kóstolhattak bele a könyvtárban táborozó gyerekek a tapolcai Malom-tó partján.

hozzászólás

Zenés esti korzó a tapolcai tóparton

2017. július 28., péntek 19:07

Zenés esti korzó várja a vendégeket mostantól két csütörtökön és a nyár végéig pénteken, illetve szombaton esténként a tóparton.

hozzászólás

A merenyei ékszerdoboz

2017. július 14., péntek 10:22

„Beléphetsz, ha te molnár, pálinkamester, futrinka vagy, esetleg dolgoztál az újjáépítésen! Ezen kívül, ha velünk megbeszélted...”Ez a tréfásnak szánt figyelmeztetés olvasható a ZALAMERENYEI PÁLOS MALOM, illetve az annak helyet adó Sásréti Birtok kapuján.

hozzászólás

Felébresztették a zalamerenyei malmot

2017. április 09., 13:39

Zalamerenye – A hétvégén felébresztették téli álmából a régi pálos vízimalmot. A két évvel ezelőtt teljesen felújított és látogatóközponttá alakított malomban a nyáron rendhagyó kulturális programokat is rendeznek.

hozzászólás

Meg sem álltak az első kakasmandikóig a Menő Manók

2017. március 16., csütörtök 19:30

A jórészt zalalövőiekből és környékbeliekből álló Menő Manók 6,5 kilométeres túrát tettek március 15-én a Pacsa malomhoz.

hozzászólás

Védett lett a Malom-völgy

2017. január 12., csütörtök 17:40

Felsőörs - A Felsőörsi Malom-völgy nem csak az itt élők szemével a Balaton-felvidék egyik legszebb helye, hanem az állat-, növény-, és a földtannal foglalkozók, az erre túrázó laikusok számára is tartogat az országban egyedülálló értékeket, ritka látnivalókat.

hozzászólás

Ki fog lisztet őrölni a kenyerünkhöz? Nincs molnárképzés az egész országban

2016. november 30., szerda 20:10

Évek óta nincs molnárképzés az országban. A megyeszékhelyen közel hét éve indítottak utoljára osztályt, azóta nincs utánpótlás. Félő, hogy pár év, és nem találnak megfelelő szakembert a malmokban.

hozzászólás

Holttestet találtak a tapolcai Malom-tóban (frissítve)

2016. november 30., szerda 08:21

Tapolca - Kedden este egy hajléktalan holttestét találtak a tapolcai Malom-tóban. Az eset körülményeit a rendőrség vizsgálja.

hozzászólás

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...