Keresési eredmények

Találatok a "Vitorlázás magazin" kifejezésre: 10 db Szűkítse a találatokat a paraméterek pontosításával!

Őrült verseny a Királynővel

2017. augusztus 18., péntek 14:42

A Queen Mary 2 nyerte a világ talán legkülönösebb hajóversenyét, a The Bridge Transatot, amelynek keretében a világ négy leggyorsabb trimaránja próbálta megverni az utasszállítót Franciaországból New Yorkba tartva. A különös versenyről a Vitorlázás Magazin augusztus 23-án megjelenő 2017/4-es számában számolunk be.

hozzászólás

Régi értékek: a szuperjachtok csillogó világa

2017. július 19., szerda 08:54

Egyre fontosabb eseménnyé kezdi kinőni magát a hagyományos karibi évadnyitónak számító St. Barths Bucket Regatta. A versenyre ugyanis egyre több, százlábasnál is nagyobb hajó gyűlik össze. Idén nyolc J-osztályos hajó is felvonult, így szinte természetes, hogy a karibi sziget adott otthont a világ leghatalmasabb vitorlásait is felvonultató különleges regattának is. Cikkünk a Vitorlázás Magazin 2017/3-as számában jelent meg.

hozzászólás

A nagyok, az éhesek és a fekete lovak - A 49. Kékszalag Erste World Nagydíj esélyesei

2017. június 30., péntek 16:51

A jövő hét nagy eseménye a Balatonon a csütörtökön rajtoló Kékszalag. Az esélyesek számba vétele még mindig kissé bizonytalan elmélkedés. Vannak ugyan tisztán látható, győzelemre vagy az élmezőnybe törekvő csapatok, de még tőlük is láthatunk majd meglepő dolgokat júliusban. A még mindig rejtve készülőkről vagy az esetleg külföldről érkezőkről nem is szólva!

hozzászólás

TOP5: A világ legdrágább vitorlásai

2017. június 16., péntek 11:56

Akik már vitorláztak távoli vizeken, azok láthattak már sok csodát: számos kikötőben se vége, sem hossza a hosszabbnál hosszabb luxusjachtok sorának. De vajon melyek a világ legdrágább vitorlásai? A therichest.com összeállításából megtudhattuk. Íme a lista – csak erős idegzetűeknek!

hozzászólás

Szárazra tették

2017. június 02., péntek 16:09

A BS-Fűzfő vitorlásklubnál a tavalyi szezon óta egy egyedülálló, saját fejlesztésű oktatóhajóval tanítják a gyerekeket vitorlázni – méghozzá a szárazföldön.

hozzászólás

Nők a hajón: a sporttól a marketingig

2017. május 26., péntek 07:14

Rengeteget változott a világ azóta, hogy bő száz évvel ezelőtt a tengerészbabona szerint még balszerencsét hozott a nő a fedélzeten. Hiszen ma már nem csak a kikötőkben látunk egyre több hölgyet, de a világversenyeken is. Érdi Mári (és társai) diadalmenete is azt jelzi: a hölgyek immár nem csupán vendégek a hajókon, hanem komoly teljesítményeket is képesek elérni. Egyelőre azonban úgy tűnik, a nők nagyobb szerepet játszanak a reklámpiacon, mint a sportszponzoráció területén.

hozzászólás

Már gyakorol a vitorlázás "F1-es" mezőnye

2017. március 31., péntek 13:49

Azok a szerencsés nézők, akik a bermudai Hamiltonban jártak mostanában, már elcsíphették az első versenyjeleneteket az Amerika Kupa döntőjére készülő csapatok között. Persze, ez még csak gyakorlás viszonylag gyenge szélben, de így is gyönyörűen repültek a rangos döntőre készített új hajók.

hozzászólás

Leomlott az Azúr Ablak

2017. március 24., péntek 14:26

Így múlik el a világ dicsősége – mélázhatnánk lakonikusan azon, hogy leomlott az Azúr (vagy más néven: Kék) Ablak, Málta talán leghíresebb látványossága. A Vitorlázás Magazin 2016/4-es számában még egy olyan úti riportot tettünk közzé, amelyben arról számoltunk be, milyen csodálatos e természeti tünemény közelében (és alatt) hajózni. A napokban egy vihar döntötte össze a több ezer éves képződményt. Íme, korábbi cikkünk:

hozzászólás

Hajónapló: a Balaton-család kalandjai a Bering- és a Csukcs-tengeren

2017. március 17., péntek 06:16

A Balaton-család fantasztikus utazásának történetét több folytatásban adtuk közre. Az előző részekből megtudhattuk, mint hajóztak át az Északnyugati átjárón. A sarkvidéki nyár végén meg kellett szakítaniuk útjukat, de tavaly visszamentek, tovább indultak. Az út folytatásának második része következik – ezúttal nem medvékkel, hanem muszkuszokkal, aranyásókkal. A folytatást pedig keressék a Vitorlázás Magazin 2017/2-es számában!

hozzászólás

Hajóbemutató: Speeder 40-es

2017. január 08., 23:10

Az őszi kenesei hajókiállításon sokaknak feltűnt egy negyven lábas egyedi építésű vitorlás. Vonalvezetése, fedélzeti dizájnja és belső kialakítása is „kilóg” a megszokott formákból. Mint minden újítás, úgy ez is feszegeti a megszokott határokat és ebből adódóan megosztja a közönséget. Személyes közvélemény-kutatásom alapján többségben vannak azok, akiknek tetszik a koncepció. Bemutatjuk a hazai hajógyártás legújabb gyöngyszemét.

hozzászólás

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...