Kerkabarabás

2016.06.27. 17:50

Búcsú Péter és Pál napján

Kerkabarabás - Közös főzés, valamint kulturális műsor is színesítette a község Péter-Pál-napi búcsúját.

Gyuricza Ferenc

A vasárnapi rendezvény fő célja a helyi közösség összekovácsolása volt, de érkeztek vendégek a környező településekről és a Muravidékről is - mondta többek közt lapunknak a község polgármestere. Vidáné Kerese Zsuzsanna, aki személyesen is kivette részét a munkából, hiszen Papp Ferenc képviselővel közösen készítettek gulyást.

Az egyházi ünnep miatt az egész napos program természetesen szentmisével kezdődött, a főzőcsapatok csak azt követően vették birtokukba a kultúrház terét. Közben a kulturális műsor fellépői is megérkeztek, a vendégek szórakoztatásáról a lovászi Olajbányász Nyugdíjas Klub énekkara és Stángli Tibor énekes gondoskodott, a nap sztárvendége pedig Bunyós Pityu volt.

Az önkormányzat főzőcsapatát Vidáné Kerese Zsuzsanna polgármester, valamint Papp Ferenc képviselő is erősítette Fotó: Gyuricza Ferenc

A művelődési házban ezenfelül képzőművészeti kiállítás is várta a rendezvényre kilátogatókat, négy helybéli fiatal - Balogh Virginia, Hári Zsófia, Kovács Friderika és Hancz Annamária tárták munkáikat az érdeklődők elé, illetve a május végén megtartott gyermeknapi rajzverseny legjobb alkotásait is bemutatták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!