Kerkafalva

2017.05.04. 17:25

Kerkafalván és Lendvadedesen is horgászversenyt rendeztek hétvégén

Kihasználva a majális nyújtotta lehetőségeket, az elmúlt hét végén több zalai helyszínen is horgászversenyt rendeztek.

Korosa Titanilla

A Sporthorgász Egyesület Vas Megyei Szövetsége hagyományosan Kerkafalván, a Kéthatár-tónál tartotta a hobbipecások számára szervezett egész éves versenysorozatának nyitófordulóját. Rekordszámú nevező indult, 57 felnőtt és 16 ifjúsági korú versenyző. Az ifjúságiak versenyében Koltai Máté Márk, a helyi egyesület tagja szerepelt a legjobban, 2,31 kilogrammal, a felnőtteknél viszont egy vasi horgász, a Körmendről érkezett Bálint Gábor végzett az élen 11,02 kilogrammal. A legnagyobb halat, egy 7,31 kilós amurt a helyi Búzás Lászlónak sikerült kivennie a vízből, de a dobogóra ezzel sem került fel.

A kerkafalvai verseny legnagyobb amurját a helyi Búzás Lászlónak sikerült kifognia
Fotó: Kéthatár-tó Horgászegyesület

A lendvadedesi tónál a Tenke-völgye Természetvédő és Sporthorgász Egyesület rendezett versenyt. A horgászokat kedvező időjárás fogadta, ám a halak idény eleji formát mutattak, nem haraptak nagy étvággyal a csalikra. Összesen 67,1 kilogramm halat fogtak ki a horgászok. Első helyen Schrettner Szabolcs végzett 19,4 kg-al, második lett Szabó Gábor 5,75, harmadik Gerencsér Dániel 5,6 kg-al. A legnagyobb halat, egy 5,9 kg-os pontyot Schrettner Szabolcs fogta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!