Kerkafalva

2015.05.03. 11:19

A szeles idő ugyan zavarta a halakat, ám így is akadtak pontyok a horgokra

Kerkafalva – Kerkaszentkirályi horgász sikerét hozta a Kéthatár-tó Kupa horgászverseny. Csótár János több mint nyolc kiló halat fogott a Kerkafalva melletti tóból.

Gyuricza Ferenc

A május elsejei versenyt a kerkaszentkirályi Csótár János nyerte

Mérlegeléskor négy ponty, továbbá kárászok és dévérkeszegek kerültek elő szákjából. A horgász jól taktikázott, eleinte az apróbb halakra ment, a verseny második részében viszont már tudatosan pontyokra dobta be csaliját. – Kukoricával és csontival próbálkoztam, sikerem volt – mondta a verseny végén. – Az idő kifejezetten szeles volt, ez zavarta is a halakat, a szokottnál most jóval kevesebb volt a kapás. Ráadásul egy körülbelül két-három kilós pontyom el is ment, kicsi volt a horog, ezért könnyen lefordult róla a hal. A kerkafalvai horgászverseny hagyományosan a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége által indított sorozat nyitó rendezvénye. Ez évben 21 felnőtt és nyolc ifjúsági korú versenyző nevezett. A felnőttek mezőnyében Csótár János 8720 grammal végzett az élen, második helyre a lendvai Gerencsér Dániel került 5380 grammal, harmadik pedig a lenti Göncz István lett 3240 grammal. Az ifjúságiak versenyében a vasvári Kovács Zsolt (2180 gramm) győzött, a második helyen a lenti Koltai Máté Márk (1320 gramm) végzett, míg harmadik a szintén vasvári Kovács Viktor lett 760 grammal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!