Kerkaszentkirály

2016.09.21. 18:40

Pontyok kerültek két zalai horgászvízbe is

Kerkaszentkirály, Kerkafalva - Harmadik alkalommal telepített már a kezelésében lévő zalai vizekbe halakat a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége.

Gyuricza Ferenc

A tegnapi halasítás két települést érintett, a kerkaszentkirályi Kerka-holtágba ezúttal három és fél, míg a Kerkafalva melletti Kéthatár-tóba hat mázsa ponty került. A halakat egy Somogy megyei telepről szállították a zalai horgászvizekbe, hogy az őszi szezonra pótolják a nyár során kifogott mennyiséget.

Másfél-két kiló közötti, méretes halakat telepítettek - mutatja Gaál Dezső halászati őr Kerkafalván. A kocsin Kiglics László, a háttérben pedig az egyesület elnöke, Kálmán Elek látható még
Fotó: Gyuricza Ferenc

- Van bőven hal a vízben, függetlenül a mostani telepítéstől is - mondta Kerkafalván Kálmán Elek, a helyi egyesület elnöke. - A halasítást azért a vasi szövetség végzi, mert a területi jegyek értékesítéséből származó összeg hozzájuk folyik be, ezért a finanszírozást is ők vállalják. A jelenlegi hat mázsával együtt ebben az évben eddig 1500 kilogrammnyi ponty került a tóba. Terveink szerint az ősz folyamán egyesületi forrásból ezt 5-600 kilóval egészítjük ki, azaz várható egy negyedik telepítés is.

Kerkafalván a halasítás miatt szombaton reggel hat óráig általános tilalmat rendelt el a helyi egyesület, Kerkaszentkirályon viszont ugyanazon a napon versenyt is rendeznek, így ott a tilalom - a versenyzőket leszámítva - annak befejezéséig lesz érvényben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!