Kert

2016.10.14. 11:44

A legidősebb kertművelő: Annus néni 84 évesen is kapál

Nagykanizsa - "Kicsit fáj már a lábam és a kezem, de a derekam még hajlik, így minden nap tudok legalább 2-3 órát dolgozni a kiskertben." – árulta el Minarics Józsefné, Annus néni, aki a maga 84 esztendejével Kanizsa legidősebb önálló kertgondozója. Az idős bajcsai asszonynak ráadásul papírja is van minderről.

Pásztor András

A kiskert művelőjét a napokban Tóth Nándor alpolgármester és Szabados Gyula önkormányzati tanácsadó is meglátogatta, hogy virággal és különdíjjal is jutalmazzák a „Legszebb kanizsai kertek” verseny korelnökét, akinek egyébként két unokája és négy dédunokája is van.

A 84 éves Minarics Józsefné, Annus néni Tóth Nándor alpolgármesternek (balról) és Szabados Gyula önkormányzati tanácsadónak is megmutatta kis veteményesét (Fotó: Pásztor András)

– Ezt a kis kertet 1948. óta művelem, ameddig az anyósom élt, addig közösen tettünk-vettünk, de most már jó ideje csak egyedül kapálok – árulta el Annus néni, aki szíves-örömest megmutatta kis birodalmát. – Van itt krumpli, amott egy kevéske bab, cukorborsó, hátul a hagyma és a fokhagyma, odébb mák és némi kukorica is terem a kertben – sorolta a terményeket a város legidősebb kertművelője, aki hozzátette: ugyan a lába és a keze néha fáj, ám a derekával semmi gond, így aztán naponta 2-3 órát is tud dolgozni a veteményesben.

– Annus néni minden elismerést megérdemel, hiszen fiatalokat meghazudtoló energiával és munkakedvvel rendelkezik – mondta Tóth Nándor alpolgármester, aki szerint – a versenynek is köszönhetően – egyre többen kezdik ismét megművelni a kiskerteket és saját maguk számára előállítani a zöldséget, illetve gyümölcsöt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!