Kert

2017.05.22. 14:05

Így lesz könnyebb a fűnyírás

Keszeiné Rakk Anett, kertész tanácsai megkönnyíthetik a kerti munkák

Az akkumulátoros gépek megkönnyítik életünk számos területét. Ma már a kerti munkáknál, például a fűnyírásnál sem kell feltétlenül a fűnyírók hosszan tekergőző vezetékeivel bajlódnunk, akkumulátoros fűnyírókat is vásárolhatunk a nagyobb választékot kínáló üzletekben. Ezen kerti gépek számos előnnyel bírnak, például elkerülhető a kábel esetleges elvágása miatti balesetveszély, de eleve könnyebb a munka is, ha nem kell folyton a hosszabbító zsinórra, annak csatlakoztatására figyelnünk. Ma már akár könnyű, hosszú élettartamú, környezet- és felhasználóbarát akkumulátorokkal is vásárolhatunk fűnyíró gépeket.

Ráadásul egyetlen akkumulátort több géphez is használhatunk, érdemes tehát tartalékot is beszerezni a gyorsabb és egyszerűbb munka érdekében. Azonban, ha nem áll rendelkezésünkre tartalék, a jó minőségű akkumulátorokat már egyetlen óra alatt teljesen feltölthetjük, hogy újra munkára készek legyenek. Azokat egy-két mozdulattal a fűnyírókba helyezhetjük, tehát egyszerű és biztonságos a használatuk. Nem árt azonban tudnunk, hogy a fűnyírók gyári tartozéka az akkumulátor és a töltő ugyancsak. Használhatjuk az akkumulátorokat a lombfúvókba, szegélyvágókba, sövénynyírókba. Egyes típusok esetén a lombfúvónál, a sövénynyírónál és a szegélynyírónál választhatunk, hogy akkumulátorral vagy anélkül szeretnénk megvásárolni a gépet. Így akinek van már a sorozatból egy komplett, akkumulátoros gép a birtokában, jóval kedvezőbb áron juthat egy másikhoz is, nem kell még egyszer megvásárolnia az akkumulátort.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!