Kert

2017.03.09. 13:30

Ismét versenyeznek a legszebb konyhakertek

Nagykanizsa – Az önkormányzat idén immár ötödik alkalommal csatlakozik a „Legszebb konyhakertek” országos felhíváshoz. A városi megmérettetésre egészen május 20-ig lehet jelentkezni.

Pásztor András

Mint azt sajtótájékoztatón Dénes Sándor polgármester elmondta: a korábbi években tapasztalt lelkesedés miatt magától értetődő volt, hogy a dél-zalai város idén is csatlakozik a programhoz.

– Ezúttal is hét kategóriában – balkon, mini, normál, közösségi, zártkerti zöldséges, zártkerti gyümölcsös és zártkerti vegyes kert – lehet nevezni május 20-ig.

Dr. Szabados Gyula, a verseny szervezője elárulta: a kertek szemléjét május végén kezdi meg a zsűri, majd a kategóriák legjobbjaihoz július végén ismét ellátogatnak.

– A versenynek minden évben van egy kiemelt témája, korábban plusz pontokat jelentett ha például fűszernövények, gyógynövények is voltak a kertben – említette dr. Szabados Gyula, aki hozzátette: az idén a kertben lévő hasznos állatokat – rovarok, giliszták, egyéb kisállatok  – külön is értékeli a szakmai zsűri.

Mint elhangzott: az eredményhirdetésre majd szeptember 20-án kerül sor, melynek keretében  a kategóriák legjobbjai jogot szereznek az országos megmérettetésen  való résztvételhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!