Ismét versenyeznek a legszebb konyhakertek

2017. március 09., 14:04 szerző: Pásztor András
komment
Nagykanizsa – Az önkormányzat idén immár ötödik alkalommal csatlakozik a „Legszebb konyhakertek” országos felhíváshoz. A városi megmérettetésre egészen május 20-ig lehet jelentkezni.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Mint azt sajtótájékoztatón Dénes Sándor polgármester elmondta: a korábbi években tapasztalt lelkesedés miatt magától értetődő volt, hogy a dél-zalai város idén is csatlakozik a programhoz.

– Ezúttal is hét kategóriában – balkon, mini, normál, közösségi, zártkerti zöldséges, zártkerti gyümölcsös és zártkerti vegyes kert – lehet nevezni május 20-ig.

Dr. Szabados Gyula, a verseny szervezője elárulta: a kertek szemléjét május végén kezdi meg a zsűri, majd a kategóriák legjobbjaihoz július végén ismét ellátogatnak.

– A versenynek minden évben van egy kiemelt témája, korábban plusz pontokat jelentett ha például fűszernövények, gyógynövények is voltak a kertben – említette dr. Szabados Gyula, aki hozzátette: az idén a kertben lévő hasznos állatokat – rovarok, giliszták, egyéb kisállatok  – külön is értékeli a szakmai zsűri.

Mint elhangzott: az eredményhirdetésre majd szeptember 20-án kerül sor, melynek keretében  a kategóriák legjobbjai jogot szereznek az országos megmérettetésen  való résztvételhez.

Pásztor András

2017. március 09., 14:04 szerző: Pásztor András

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...