Kiskerti rózsabokor - Olvasóink különleges növényeik fotóját küldik el

2017. május 22., 16:40 szerző: Zalai Hírlap
komment
Nagy örömünkre szolgál, hogy olvasóink mind többen élnek a felhívásunk adta lehetőséggel, s küldenek fotókat kedvenc és különleges kerti és szobanövényeikről, így hétről hétre együtt csodálhatjuk meg a képeket.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Legutóbb Kiss Zsuzsanna juttatta el szerkesztőségünkhöz a mellékelt fotót, az alábbi szerény szöveggel: "a képet Kiss Lászlóné küldte Kiskanizsáról, kiskertjének legszebb rózsafájáról."

Mi pedig utánanéztünk, milyen rózsabokrok, rózsafajták szeretnek ezen az égtájon, ha esetleg valaki kedvet kap a tüskés szépségek nevelgetéséhez.


Az egyik kiskanizsai előkertet díszíti a burjánzó rózsabokor 	Fotó: Kiss Zsuzsanna

Az úgynevezett romantikus, angol rózsák, amelyeknek gazdag a bimbóállománya például egyre népszerűbbek nálunk. Angliából elterjedt kerekded, természetes kinézetű, tömve telt virágú rózsacsoportú növényről van szó. Leveleik sötétzöldek, virágaik illatosak, sűrű hajtás és ágrendszerű, erőteljes bokrokat nevelnek. Méretük 90 cm-től 150 cm-ig terjed és leginkább vegyes kertekbe illenek, írja a szakirodalom. Mi a kiskanizsai rózsabokrot a fényképfelvétel alapján e fajtához tartjuk a leginkább hasonlatosnak.

Zalai Hírlap

2017. május 22., 16:40 szerző: Zalai Hírlap

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...