Kert

2015.11.15. 19:59

Krizantémok - virágpompában (fotókkal)

Az ősz utolsó virágai, hiszen elnyílásuknak, sokszor a legpompásabb virágözönük közepén a fagy vet véget.

Győrffy István

Sokan azt mondják, hogy a krizantémok a temetők virágai. Ez igaz is, hiszen október végén, november elején már rajtuk kívül nem sok virág nyílik a kertekben, viszont e gyönyörű virágokat nem lehet, s nem is szabad a gyászhoz kötni. A virág ősei Észak-Európától Kelet-Ázsiái megtalálhatók, neve viszont görög eredetű, s aranyvirágot jelent. Kínában, Japánban még kitüntetési jelvényeknél is felhasználják motívumait.

Az ország népszerű kertésze, Bálint György ezt írja a krizantémról: a mai világban a ragyogó színvilágú és változatos alakú krizantém virág a lakás, a kert, a munkahely pompás dísze, a vágott krizantém pedig bárkinek, bármikor átnyújtható, rangos ajándék.

Az idén az őszi esőzések miatt egy kicsit megkésett a virágzásuk, de az utóbbi hetek szinte tavaszias melegében csodálatosan nyílnak a kertekben. Reméljük az időjárás még egy ideig kedves lesz hozzájuk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!