Keszthely

2013.07.02. 14:58

Selmeczy Zsuzsanna: a jó példákat alkalmazva

Keszthely - A demográfiai katasztrófa vagy a szemétszállítás plusz terhei miért nem érik el a városvezetés ingerküszöbét?

Sámel József

Ezzel a címmel tartott sajtótájékoztatót kedden Selmeczy Zsuzsanna, a Jobbik Magyarországért Mozgalom keszthelyi alapszervezetének elnöke. Hangsúlyozta: a képviselő-testület ülésén nem kapott választ azon kérdéseire, melyek a lakosságszám fogyására vonatkoztak. Keszthelyen az elmúlt tíz év alatt közel kétezer fővel csökkent a lakosságszám, 910 volt a népességfogyás, s 859 az elvándorlás. Úgy vélte, tenni kellene azért, hogy ez a helyzet megváltozzon. Számos településen működik a dolog, a jó példákat alkalmazni lehetne a városban is.

Kifogásolta azt is, hogy a hulladékszállítás terén életbe lépett az a gyakorlat, mely szerint a szolgáltató állapítja meg, mekkora edényt kell használniuk a családoknak. Ez áremelést jelent, s azt, hogy a környezettudatosan élőknek többet kell fizetniük. Úgy fogalmazott: a rendszert újra kell gondolni, azért, hogy igazságos legyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!