Keszthely

2014.04.24. 17:09

Rapsicoktól loptak az orvhorgászok

Keszthely – Orvhorgászokat ítélt el a bíróság a napokban, a rapsicokra pénzbüntetést, illetve felfüggesztett szabadságvesztést róttak ki.

Arany Gábor

A Zalaapátiban élő, büntetlen előéletű 33 éves K. Gábor április 2-án reggel nyolc óra után nem sokkal Esztergályhorvátinál a Zala folyóból fogott ki halat nyakazóhálóval. A keszthelyi kapitányság körzeti megbízottjai akkor érték tetten, amikor 15 darab, 23 kilónyi dévérkeszeget emelt ki a vízből. A 12 ezer forint értékű pikkelyeseket a járőrök átadták a halőrnek, így visszakerültek a vízbe. A férfit a bíróság 80 napi tétel, azaz 120 ezer forint pénzbüntetéssel sújtotta.A 32 éves zalavári L. István és 45 éves társa, O. László március 31-én este a Kis-Balaton II. tározójánál figyelt fel arra, hogy ismeretlenek eresztőhálókat engednek le a vízbe. A lopásért, illetve kísérletéért korábban már elítélt két férfi másnap hajnalban 3 óra tájt tért vissza és az idegenek parton hagyott gumicsónakjával beeveztek. Megkeresték a hálót és két harcsát, két pontyot, összesen 43 kiló halat emeltek ki. A zsákba rakott zsákmánnyal a partra visszaérve azonban a halőrök tetten érték őket, amikor a vízből szárazra húzták a gumicsónakotA bíróság L. Istvánt 6 hónap, míg O. Lászlót 5 hónap szabadságvesztésre ítélte, a végrehajtást azonban egy év próbaidőre felfüggesztve. A bíróság döntött a rapsickodáshoz használt eszközök elkobzásáról is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!