Keszthely

2016.03.28. 12:17

Nyuszik, csibék, játékok

Nyuszisimogatás, majorbéli játékok, falfestés, kiscsibék várta a család apraját – nagyját húsvéthétfőn a Georgikon élménygazdaságban.

Keszey Ágnes

Gyerekzsivajjal telt meg a Georgikon Majormúzeum élménygazdasága a ragyogó napsütésben: a kicsiket várta a nyuszisimogató, a játszópajta és a játszótér, labdajátékok, felülhettek egy öreg, ám működő traktorra is. A fából készült, régi játékok pedig nem csak a gyerekeknek szereztek szórakoztató perceket. Apukák húzták csemetéiket a kordén és sok felnőtt is kipróbálta a csúszótalpas vagy gólyalábas sétát vagy az óriás kifestőt.

– Hívtuk a családokat, hogy a kisállatokat megnézhessék, játszhassanak velük. Talán sokaknak segítség, hogy a szülőknek nem kell venni húsvétra kisnyulat, hiszen húsz nyuszi várja itt a gyerekeket, A nyulaknak nagy helyük van így el tudnak szaladni, ha már úgy érzik, nincs kedvükre a simogatás. Már erős, több hónapos nyuszik, jól bírják a gyerekhadat. Nem olyan félénk állatok, mint gondolnánk, sokan tartják házi kedvencként. Napos csibéink is vannak, akiket etetni lehet – mesélt a húsvét hétfői családi napról lapunknak Dr. Szabóné Lázár Ibolya, a kiállítóhely vezetője.

Az élménygazdaságban lehetőség volt volt batyus piknikre és húsvéti locsolására is. A férfiak találhattak vizet és locsolóeszközöket, a lányok, hölgyek pedig színes tojást, amit a locsolóknak ajándékozhattak. A húsvéti piknik egyben az élménygazdaság évadnyitó programja is volt,

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!