Keszthely

2016.12.13. 10:17

Díjazták a pálinkákat

Keszthely - Ötödször gyűltek össze a minap a házipálinka készítői és kedvelői a Fejér György Városi Könyvtárban, hogy védőszentjük neve napján megkóstolják az idén készült remekeiket.

Keszey Ágnes

A Szent Miklós-napi Házipálinka Ünnep és Mustra díszvendége dr. Gyenesei István volt, aki párlataival a különböző hazai és nemzetközi pálinka- és párlatversenyeken többször a legeredményesebb otthoni főzőnek bizonyult. Az est hangulatát a „Gyenesi négyes” fellépése fokozta.

A rendezvényre Sopronból, Budapestről, Pápáról és Nagykanizsáról is hoztak pálinkákat. Népes küldöttséggel képviseltette magát a Galambokon működő pálinkás baráti társaság is. A mustrára 37 pálinkát neveztek. A verseny legeredményesebb résztvevője Porkoláb János volt Gyenesdiásról, akinek mind a 4 párlata „aranyat ért”, és az ítészek az ő szilvapálinkájának ítélték ” A mustra legjobb pálinkája” címet is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!