Keszthely

2015.08.03. 18:23

A fecskét is védik Keszthelyen

Keszthely - A keszthelyi vasútállomás felújítási munkálatai közben a fecskékre is figyel a MÁV - a természetvédőkkel közösen.

Keszey Ágnes

Mint arról május elején hírt adtunk: megkezdődött a keszthelyi vasútállomás felújítása, 308 millió forintos ráfordítással az épület külseje és a belső terek is megújulnak. A modernizáció során a fecskékre is figyel a MÁV – hiszen az épület a fecskék kedvelt fészekrakó helye volt.

A vasúttársaság közleménye szerint a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkkal, valamint a Vas Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztályával együttműködve a védett molnárfecskék megóvása érdekében a költési és az elvonulási időszak végéig biztosítják a büféépületen található fecskefészkek háborítatlanságát, ezért e részeknél szeptember 15. után kezdik a munkákat. Mintegy 200 műfészket helyeztek el az üres helyekre és védőhálót is felszereltek, hogy a munkák kevésbé zavarják a fecskéket. A hálók megakadályozzák azt is, hogy az építkezés ideje alatt olyan területen épüljenek fészkek, ahol hátráltatnák a kivitelezés határidőre történő befejezését – közölte a MÁV.

A munkálatok idejére az egyik vágányt lezárták és leburkolták; az utasok konténerben kialakított jegypénztárban vehetik meg a jegyeket. A felújítás a tervek szerint késő őszre fejeződik be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!