Keszthely

2016.05.01. 12:34

A felcsúti sínre feküdt egy székesfehérvári és egy keszthelyi DK-s képviselő

Keszthely - Nem indulhatott el a Felcsút és Alcsútdoboz között közlekedő kisvasút a hivatalos átadás utáni napon, mert Földi Judit székesfehérvári és Kovács Viktória keszthelyi, DK-s képviselő a sínekre települt – adta hírül a Magyar Narancs internetes oldalán.

Keszey Ágnes

A Demokratikus Koalíció választókerületi elnöke, keszthelyi önkormányzati képviselője, Kovács Viktória a Zalai Hírlap érdeklődésére elmondta: a vasárnapi, felcsúti akció tiltakozás volt. - Tiltakozni szerettünk volna a 600 millió forintos, európai uniós támogatással, Orbán Viktor hobbijaként megépült kisvasút indulása ellen és mellette felhívni a figyelmet, hogy még várhatóan továbbépítése is folyik. Arra is ráirányítottuk a figyelmet, hogy amennyiben a pályázat elnyerésekor vállalt feltételeknek nem felel meg, akkor ezt a támogatást vissza kell fizetni. Ez egy luxusberuházás, a kisvasút kvázi egy főúri passzió kiszolgálására épült meg – mondta Kovács Viktória lapunknak.

A keszthelyi önkormányzati képviselő hozzátette: már több formában felhívták minderre a figyelmet. Kovács Viktória mellett Földi Judit székesfehérvári képviselő is a sínekre feküdt. A magyarnarancs.hu-nak Földi Judit elmondta, elegük van abból, hogy a kormány stadionokra és értelmetlen beruházásokra szór el rengeteg pénzt akkor, amikor például az egészségügy az összeomlás szélén van. A keszthelyi DK- s képviselő lapunknak felidézte: őt és Földi Juditot (aki a Demokratikus Koalíció országos tanácsának tagja is) igazoltatták a rendőrök, s mindkettőjük ellen eljárás indul. Kovács Viktória hozzátette: amennyiben bírságot szabnak ki rájuk, közmunkával szeretnék ledolgozni, mindketten a saját városukban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!