Keszthely

2016.06.29. 18:25

Adók, utak, vízelvezetés – testületi döntések Keszthelyen

Keszthely - Több mint tíz százalékkal több adóbevétel folyt be az önkormányzathoz a tavalyi évben, mint az azt megelőző esztendőben, az adóhátralékok összege pedig csökkent. Így a helyi adók közel 1,3 milliárd forint bevételt jelentettek - derült ki a képviselő-testület elé került elemzésből.

Keszey Ágnes

A szerdán megtartott ülésen elfogadták a képviselő-testület második félévi munkatervét is. Az ősz folyamán - többek között városszemlét tartanak és felülvizsgálják majd a város közlekedési rendjét. Az ülésen Herold János önkormányzati képviselő interpellációt intézett Ruzsics Ferenc polgármesterhez és Nagy Bálint alpolgármesterhez. Arra kérte választ, hogy mi volt az oka, hogy hogy a június eleji nagy esőzést követően, a zámori városrész egy részét elöntötte a víz , s hogy milyen lépések történtek, hogy hasonló eset ne forduljon elő. Nagy Bálint (aki egyben a térség önkormányzati képviselője is) elmondta, hogy a hirtelen lezúduló, szokatlanul nagy mennyiségű esőzéssel együtt Cserszegtomaj felől föld, hordalék is érkezett a területre, mely elzárta az átereszeket. Hozzátette: a DRV a jövő évi tervében szerepelteti az Apát utcai szennyvízelvezető cseréjét, a mostanihoz képest dupla átmérőjű csőre. Ruzsics Ferenc polgármester ismertette: az önkormányzat vállalta ennek tervezési költségeit. Hozzátette: sok lakó az esővízcsatornát engedély nélkül a szennyvízcsatornába vezette be, így a rendszer már nem tudja elvezetni a nagy mennyiségű vizet. Az árkok karbantartásáról -amellett, hogy a Városüzemeltető kft. elvégzi az időszakos karbantartásokat - a lakóknak is gondoskodni kell . A városi ellenőrzések közül ötven a Zámorban történt, s közel 30 lejárást kellett indítani, mert a figyelmeztetés ellenére a lakosok nem tettek eleget az ezekkel kapcsolatos kötelezettségeinek.

A képviselők tegnap arról is döntöttek, hogy a pénteken kezdődő, a művelődési központ által szervezett KeszthelyFest és a Bor összehoz idején - e rendezvény egyik szervezője Pampetrics Milán - ingyenes lesz a parkolás több belvárosi utcában. A Sétálóutcán már építik a borházakat Fotó: Keszey Ágnes

Az ülésen áttekintették az R76-os gyorsút Balatonszentgyörgy- Fenékpuszta- Keszthely (71-75. számú főút csomópont) közötti építésének tervét. Az M7 autópálya és Keszthely közötti, a várost és Fenékpusztát elkerülő 2x2 sávos út megépítésének tervezett határideje: 2018. március 15. A város és a tervező cég között folynak az egyeztetések a nyomvonalról. Határoztak arról is, hogy a hétvégi ingyenes rendezvény, a Keszthelyfest és a Bor összehoz idején több belvárosi utcában ingyenes lesz a parkolás.

Címkék#Keszthely

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!