Keszthely

2016.01.08. 16:21

A jövőről és a tervekről Keszthelyen

Keszthely - „Azon dolgozunk, hogy Keszthely visszanyerje régi fényét és rangját” - mondta Ruzsics Ferenc pénteken az újévköszöntő fogadáson.

Keszey Ágnes

Keszthelyen is hagyomány, hogy a város polgármestere újévköszöntő fogadásra hívja az egyházak képviselőit, a környező települések vezetőit, a város és környékének közéleti személyiségeit, vállalkozások és civil szervezetek képviselőit, intézmények és hivatalok, hatóságok képviselőit. A Balaton Színházban pénteken megtartott rendezvényen Ruzsics Ferenc idézte fel Keszthely elmúlt évét és a városban megvalósult fejlesztéseket, majd a tervekről szólt. Elmondta, hogy a kormányzati konszolidációs programnak, valamint a város és az intézmények gazdálkodásának köszönhetően közel félmilliárd forint maradt a város kasszájában tavalyról.

– Tartalékainkat olyan városfejlesztési projektek önerejeként kell tudnunk hasznosítani, melyek a jövőbe mutatnak, élénkítik a gazdaságot és munkahelyeket teremtenek – mondta a polgármester, említve a belváros és a Balaton-part további megújításának tervét. szólt turisztikai, közlekedésfejlesztési elképzelésekről és a feladatok között említette az ipari park infrastruktúrája megteremtését.

Tál Zoltán plébánossal is koccintott Ruzsics Ferenc a sikeres esztendőre
Fotó: Keszey Ágnes

– Azon dolgozunk, hogy Keszthely visszanyerje régi fényét és rangját. Ismét egy olyan várossá váljon, mely a vállalkozóknak, a munkavállalóknak a diplomásoknak és a kétkezi munkásoknak, gyermekeknek és szülőknek fiatalnak és idősnek egyaránt kínál lehetőséget a tartalmas, sikeres, boldog életre – emelte ki Ruzsics Ferenc, aki többször hangsúlyozta az összefogás fontosságát, a város fejlődése érdekében. A pezsgős koccintás után, ebéd közben a jelenlevők kötetlen beszélgetés keretében vitathatták meg idei év terveit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!