Keszthely

2016.11.25. 11:26

DK: Mondják el a véleményüket a keszthelyiek!

Keszthely lakóinak jobban bele kell folyniuk az őket érintő fontos döntésekbe - mondta Kovács Viktória, a Demokratikus Koalíció önkormányzati képviselője az R76-os gyorsforgalmi úttal kapcsolatos sajtótájékoztatóján.

Keszey Ágnes

A tervezett út szóba került a képviselő-testület csütörtöki ülésén is, amikor a Szalasztó utca forgalmi rendjét tekintették át: a gyorsforgalmi út befolyásolja a város közlekedését.

- Az R76-os úttal kapcsolatosan december 5-én, 11 és 13 között közmeghallgatás lesz a Polgármesteri Hivatalban. Én azt szeretném, ha minél több keszthelyi menne el, nézné meg a terveket, tenne fel a tervezőknek kérdéseket, véleményeket. Ez az út nagyban befolyásolja majd az életünket és hogy merre közlekedünk. Érezzük magunkénak, ha környezetünkben ilyen volumenű beruházás valósul meg -mondta Kovács Viktória.

A sajtótájékoztatón elhangzott: az M7-ről Holládnál lesz egy leágazó, s a 71-75-ös út (alsópáhoki) csomópontjáig épül meg az R76 2019. III. negyedévéig. 2022-ben elkészül a fenékpusztai elágazás Sármellék felé. A képviselő hozzátette: nincs még információja, hogy itt milyen változások lesznek, például megmarad-e a régi út?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!