Keszthely

2016.05.17. 14:24

A magas vérnyomás ellen

Keszthely - „Egy perc az egészségért” mottóval várták a magukra figyelőket a magas vérnyomás világnapján az Asbóth Sándor Szakképző Iskola egészségtan tanárai, egészségügyi asszisztens tanulói és a kórház munkatársai. A Fő téren vérnyomás-, testzsír-, vércukor- és koleszterinszint mérésre is lehetőség volt. Az érdeklődők tanácsokat is kaphattak betegségek megelőzésével és az egészséges életmóddal kapcsolatban. A mozgás fontosságára bemutatókkal hívták fel a figyelmet.

Keszey Ágnes

Május 17. a magas vérnyomás világnapja.  Ebből az alkalomból - a korábbi évek iskolai programjai után - idén a belvárosban települtek ki az Asbóth Sándor Szakképző Iskola diákjai és tanárai, együtt az egészségügyi asszisztens képzésben résztvevők számára  gyakorlati helyet biztosító hévízi és keszthelyi kórházzal, s ez utóbbiban működő Egészségfejlesztési Iroda munkatársaival.

Ódor Tamásné vércukor és koleszterinértékeire volt kíváncsi, a mérést Svidrán Cintia végezte, háttérben Molnár Alexandra (fekete pulóverben) és Deák Viktória .... (Fotó: Keszey Ágnes )

– Az együttműködés  eredményeként született meg az ötlet, hogy teremtsük  meg a szűrések lehetőségét a város lakosságának, a többi iskolának és az óvodásoknak is, Nyilván a legkisebbeknek nem a vérnyomásmérés a fontos, hanem a prevenció. Ezért úgy bővítettük ezt az egészségnapot, hogy bemutassuk a  táplálkozási, higiéniás szokásokra való odafigyelés fontosságát. Méréseken való részvételre is lehetőség nyílt - ismertette érdeklődésünkre Csótár András , az iskola igazgatója az egészségnap célkitűzéseit és programját.

A reggeltől - kora délutánig tartó programon mindezeken túl a résztvevők megismerhették testzsír-, vércukor-, koleszterinszint - és vérnyomásértékeiket, volt fogápolási tanácsadás és elsősegélynyújtási  bemutató is. Sok járókelő használta ki a szűréseken való részvétel lehetőségét   s szánt néhány percet az egészségére.

Címkék#vérnyomás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!