Keszthely

2014.09.02. 16:32

Díszdiplomás és pályakezdő pedagógusokat köszöntöttek Keszthelyen

Keszthely - Díszdiplomás és pályakezdő pedagógusokat köszöntöttek Keszthelyen, a Polgármesteri Hivatalban.

Keszey Ágnes

A díszdiplomás és a pályakezdő pedagógusok. Fotó: Keszey Ágnes

Régi hagyomány már Keszthelyen, hogy ünnepélyes keretek között adják díszoklevelüket azoknak a pedagógusoknak, akik 65, 60, vagy 50 éve diplomáztak.

– Köszönjük, amit értünk tettek – kezdte köszöntőbeszédét Keszthely polgármestere. Ruzsics Ferenc kiemelte: A szülők után legtöbbet Önöknek köszönhet az ifjúság, ezért örökké hálásak kell, hogy legyünk. Önök példaképként állhatnak az ifjúpedagógusok előtt.

65 éve diplomázott, és ennek tiszteletére vasdiplomát kapott Szigeti Rudolfné, Zuggó Ferencné, Léránt Lajos. 60 éve végzett pedagógusként és gyémántoklevelet vehetett át Bajner Dezső, Lövey Tibor, Szabó Márton. Az 50 éves évforduló tiszteletére arany oklevelet kapott Baráth Sándorné és Tóth Istvánné.

A pályakezdő pedagógusok eskütétele. Fotó: Keszey Ágnes

A legidősebb pedagógus, Szigeti Rudolfné 1949-ben Sümegcsehiben kezdte pályafutását, majd 1982-ig több faluban tanított.Vonyarcvashegyen igazgatóhelyettesi feladatokat is ellátott, 1965-től pedig – nyugdíjba vonulásáig Cserszegtomajon tanított.

– Kiskoromtól szerettem volna tanító lenni – mondja a nyugdíjas pedagógus. Mindig le tudtam kötni a gyerekeket, akiket nagyon szerettem, Ők is engem, hiszen sírtak, amikor otthagytam az iskolát. - emlékszik vissza, majd üzen a fiatal tanítóknak, tanároknak:

– Legyenek türelmesek és szeressék a gyereket!

A díszoklevelek átadása után pályakezdő pedagógusok tettek esküt: Benes Noémi és Vida Zsófia óvodapedagógus valamint Olt Alexandra tanító.

– A családban is sok pedagógus van – mondja Vida Zsófia – így már általános iskolás korom óta erre a pályára készültem, éreztem, hogy ez a korosztály, akivel foglalkozni szeretnék. Én már dolgoztam pedagógiai asszisztensként, így sok minden nem ismeretlen előttem. A Sopron utcai tagóvodában dolgozom,most a nevelési év eleje különleges: érkeznek a picik, akiket be kell szoktatni és örülünk a régieknek is.

Az ünnepségen jelen volt Varga Anikó, a keszthelyi tankerület igazgatója, Ruzsics Ferenc polgármester, és Csótár András, az Oktatási, Kulturális és Ifjúsági Bizottság elnöke. A nyugdíjas tanítókat, tanárokat és az eskütételre készülő pályakezdő pedagógusokat a Csány-Szendrey Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Iskola tanulói műsorral köszöntötték, melyet a jelenlevők meghatódva fogadtak.

Címkék#Keszthely

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!