Keszthely

2017.02.21. 17:22

DK: „olimpiás” a büdzsé

Keszthely – A címben szereplő kifejezéssel jellemezte a város idei költségvetését Kovács Viktória, a Demokratikus Koalíció választókerületi elnöke sajtótájékoztatóján.

Keszey Ágnes

A politikus kifejtette: ahelyett, hogy munkahelyteremtésre és munkavállalók megtartására fordítana a város nagyobb összeget, sportfejlesztésekre és általa nem szükségszerűnek tartott célokra jut több. Tavaly a turizmus volt prioritás, nem ért egyet azzal, hogy most a sport.

– A legnagyobb tétel, melyhez ragaszkodott a Fidesz-frakció, a 90 millió forint, nem ismert célú sportfejlesztés. Több rendezvény költségvetését megkurtították, hogy erre legyen forrás. Fontos a sport, de vannak pályázatok. Tavaly óta 240 millió forinttal csökkent a költségvetés mérlegfőösszege. Állami elvonásokon túl idegenforgalmi adóbevételből 40 millió forint kiesés volt. Pluszként kell befizetni a szemétszállítási díjba, 27 millió forintot tervezett az önkormányzat, várhatóan 80 millió kell – mondta Kovács Viktória.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!