Keszthely

2014.11.23. 19:47

Dobogós helyezett mindhárom keszthelyi induló a szépészeti versenyen

Keszthely - Virágok a körmön, kortárs festő képe a női testen - három keszthelyi induló is győzedelmeskedett az országos szépészeti bajnokságon: a „nail art” 3 d-s körömművészet kategóriában Reichstetter Magdolna első; a Bodyart testfestő bajnokságon Temleitner Tímea második; kezdő épített köröm kategóriában pedig Németh Eszter harmadik helyezett lett. Mindhárman ugyanabban a keszthelyi szalonban dolgoznak.

Keszey Ágnes

Egy egyáltalán nem mindennapi kategóriában, a körömművészet 3d versenyen első helyezett lett Reichstetter Magdolna.

– 13 éve dolgozom, a folyamatos fejlődés és állandó tanulás alapvető a munkámban. Közel tíz éve versenyzek, ezek révén nem csak tapasztalatokat gyűjtök, hanem új anyagokkal és technológiákkal is megismerkedek – meséli a győztes. – Idén a vintage stílus jegyében kellett alkotni. Ebben a kategóriában díszeket építünk a körömre és a kézre, persze, ilyet nem készít az ember mindennap, hiszen ez már inkább művészet. A sikert mi, vidéken dolgozók nem nagyon tudjuk annyira kiélvezni, mint fővárosi kollégáink. Egészen más a versenyek és a mindennapok világa. Hét végén még a dobogó tetején álltunk, hét elején pedig ugyanúgy jöttünk dolgozni, mint bármely nap. Persze, már gondolatban készülünk a jövő évi Európa-bajnokságra, ahol Temleitner Tímea, a testfestő bajnokság 2. helyezettje lesz modellem kozmetikusa. Kis csapatunk másik tagja, a pályakezdő Németh Eszter pedig szintén ezen a versenyen harmadik helyezést ért el kezdő épített köröm: tip-kategóriában, élete első versenyén – mondta el Reichstetter Magdolna.

 

A képzőművészet mestereinek alkotásait kellett a modellek testére festeni az országos testfestő bajnokság versenyzőinek. Tüttő József kortárs festő Sárkány napja című képét festette meg Temleitner Tímea, aki három éve végzett kozmetikusként. Az ifjú szakember először Salvador Dali egy képét szerette volna újraalkotni, de az emberi testen nem nyerte el tetszését, és neki sem állt kézre, ezért választotta a marcali művész képét.

– Kicsit elvont ez az festmény, de nekem nagyon megtetszett. Öt óra alatt kellett elkészíteni a versenyen: kihívás és kreativitást igényel az emberi testen megfesteni egy-egy képzőművészeti alkotást. Sok minden függ a modelltől is, hogy szép legyen a teste, sportos, izmos és nőies legyen, mindezek mellett lényeges, hogy ne legyen szégyenlős, mozogjon fesztelenül, mutassa meg magát a zsűrinek. Nekem nagy szerencsém volt, bár a helyszínen találkoztam először Narukoval, de nagyon hamar kialakult az összhang. Míg készültem a versenyre, barátokon gyakoroltam. A verseny tapasztalatait a mindennapi munkában is tudom hasznosítani, hiszen gyakran kérnek esküvői testfestést vagy éppen pocakfestést. A célom mindenképpen a folyamatos tanulás, önmagam fejlesztése és ehhez nagyon hasznosak ezek a versenyek – emelte ki a fiatal kozmetikus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!